Curtea de Apel Bucuresti arunca din nou in aer tragerile la sorti ale completurilor de 5 judecatori: Zeci de dosare ar putea fi afectate

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 02 Octombrie 2019, ora 18:18
8670 citiri
Curtea de Apel Bucuresti arunca din nou in aer tragerile la sorti ale completurilor de 5 judecatori: Zeci de dosare ar putea fi afectate
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta

Judecatorul Nicoleta Nolden de la Curtea de Apel Bucuresti a anulat miercuri o hotarare a Consiliului Superior al Magistraturii si doua hotarari ale Colegiului de Conducere care vizau organizarea tragerilor la sorti ale completurilor de 5 judecatori. Decizia nu este definitiva.

Sentinta a fost data intr-un dosar deschis de judecatorul Camelia Bogdan, care are mai multe procese pe rolul completurilor de 5 judecatori.

"Anuleaza Hotararea nr. 1535/2018 a CSM - Sectia pentru judecatori si Hotararile nr. 179/2018 si nr. 2/2019 ale Colegiului de conducere al ICCJ.

Respinge ca neintemaiata cererea formulata de reclamantul Goga Octavian de suspendare a executarii actelor administrative contestate.

Cu recurs in 5 zile de la comunicare pe capatul de cerere privind suspendarea executarii si in termen de 15 zile in ceea ce priveste anularea hotararii Contestate," este minuta Curtii de Apel Bucuresti, potrivit portalului instantelor.

Daca aceasta decizie ar ramane definitiva, Inalta Curte ar trebui sa treaca la o noua tragere la sorti a completurilor de 5 judecatori, iar procesele vor fi reluate de la zero, explica surse din magistratura pentru Ziare.com.

Ce decizii s-au anulat

Instanta a anulat practic decizia CSM care a transmis recomandarea ca Inalta Curte sa organizeze "de indata" o noua tragere la sorti a completurilor de 5 judecatori. Toate dosarele au fost repartizate noilor completuri.

"Toate dosarele aflate in prezent pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de competenta completurilor de 5 judecatori, infiintate din anul 2014 si pana in prezent, se repartizeaza aleatoriu, in sistem informatizat, completurilor nou infiintate de 5 judecatori", arata CSM.

Tot atunci, CSM a adoptat o hotarare pentru desemnarea completurilor de 5 judecatori care vor functiona in anul 2019.

In baza hotararii CSM, Colegiul de conducere al Inaltei Curti a tras la sorti noile completuri.

Citeste cum au decurs aceste: Instanta suprema a tras la sorti completurile de 5 judecatori pentru 2019

Prima decizie

Nu este pentru prima data cand Curtea de Apel Bucuresti schimba soarta acestor completuri la Inalta Curte. In noiembrie 2018, judecatorul Alina Ghica a admis cererea lui Liviu Dragnea de a anula decizia Inaleti Curti privind tragerea la sorti a completurilor de 5 judecatori din 9 noiembrie.

Aceasta a fost prima decizie care a dus la un blocaj al activitatii Inaltei Curti.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#trageri completuri, #decizie completuri , #magistrati