Judecatorul acuzat ca a luat spaga o racla a fost condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare

Sambata, 08 Iunie 2019, ora 17:10
5133 citiri
Judecatorul acuzat ca a luat spaga o racla a fost condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare
Foto: Pixabay

Fostul judecator Stefan Fieraru de la Curtea de Apel Ploiesti a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta. Decizia definitiva a fost data de Inalta Curte, dupa ce initial, Curtea de Apel Ploiesti il achitase pe fostul magistrat.

Potrivit deciziei, fostul judecator trebuie sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile la SC Servicii de Gospodarie Urbana Ploiesti SRL si Administratia parcului memorial "Constantin Stere" si i se confisca suma reprezentand contravaloarea foloaselor primite.

"In baza art. 291 alin 2 din Codul penal, confisca de la inculpat suma de 107.090 lei, contravaloarea foloaselor primite," este decizia Inaltei Curti.

Obligatiile

Conform sentintei, lui Fieraru i s-a impus sa respecte mai multe obligatii, pe o perioada de incercare de 3 ani:

- Sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Ploiesti la datele fixate de acesta;

- Sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea;

- Sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;

- Sa comunice schimbarea locului de munca;

- Sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

In plus, Stefan Fieraru nu va avea voie sa iasa din Romania fara acordul instantei.

Acuzatiile DNA

Judecatorul a fost deferit justitiei in decembrie 2015. Acuzatiile impotriva sa au fost facute de procurorii de la DNA Ploiesti.

"In cursul anului 2008, inculpatul Fieraru Stefan, in calitate de judecator la Curtea de Apel Ploiesti, a pretins si primit de la o persoana (denuntator in cauza), foloase materiale, constand in contravaloarea materialelor de constructie si manopera unor lucrari efectuate la doua imobile detinute de magistrat si familia acestuia in municipiul Ploiesti, precum si contravaloarea unei racle edificate in incinta unui cimitir din municipiul Ploiesti, toate in valoare de 231.443 lei.

In schimbul acestor foloase, inculpatul a promis denuntatorului ca isi va exercita influenta pe langa judecatorii din cadrul Tribunalului Prahova care aveau spre solutionare o cauza penala in care denuntatorul avea calitatea de inculpat, in scopul adoptarii unei solutii favorabile acestuia din urma", conform unui comunicat remis presei de DNA.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Stefan Fieraru condamnat, #judecator condamnat, #dna ploiesti judecator , #magistrati
Comentarii