Judecatorul Daniel Gradinaru, apropiat al Liei Savonea, numit presedinte al Sectiei Penale de la Inalta Curte

Marti, 18 Decembrie 2018, ora 16:26
8982 citiri
Judecatorul Daniel Gradinaru, apropiat al Liei Savonea, numit presedinte al Sectiei Penale de la Inalta Curte
Foto: captura video CSM

Sectia pentru judecatori a CSM a decis, in urma sedintei de marti, numirea in functiile de presedinte al Sectiei Penale si al Sectiei Civile de la instanta suprema a magistratilor Daniel Gradinaru, respectiv Laura-Mihaela Ivanovici.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat numirea in functia de presedinte al Sectiei I civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a judecatorului Laura-Mihaela Ivanovici pe o perioada de 3 ani, incepand cu data de 19 decembrie. Decizia a fost adoptata cu sapte voturi pentru si trei impotriva, anunta Mediafax.

De asemenea, judecatorii CSM l-au numit in functia de presedinte al Sectiei penale a instantei supreme pe Daniel Gradinaru. Mandatul lui va fi tot de trei ani si incepe miercuri. Opt membri ai Sectiei pentru judecatori a CSM au votat pentru numire, iar doi impotriva.

Colegi de complet

Daniel Gradinaru este considerat unul dintre judecatorii apropiati sefei CSM pentru 2019, Lia Savonea. In perioada in care Lia Savonea conducea Curtea de Apel Bucuresti, Daniel Gradinaru era purtatorul de cuvant al acestei instante.

Cei doi au scris impreuna cartea "Infractiuni contra vietii, integritatii corporale si sanatatii. Practica judiciara" si au fost colegi de complet la Curtea de Apel Bucuresti. In 2016, Lia Savonea si Daniel Gradinaru au hotarat ca fratii Bogdan si Razvan Mararu sa fie eliberati si cercetati in arest la domiciliu, intr-un dosar privind atentatul din cartierul bucurestean Vitan din 2012.

Sectia Penala de la ICCJ era condusa de Mirela Popescu (interimar) . In luna martie, Sectia pentru judecatori din CSM a respins candidatura acesteia, dupa un interviu in care membrele CSM Gabriela Baltag si Evelina Oprina au pus mai multe intrebari dificile.

Spre deoseobire, la interviul de astazi, Gradinaru a avut mai multe intrebari facile. Sefa Inaltei Curti a fost singurul judecator care s-a aratat nemultumit de mai multe precizari din proiectul de management facut de Gradinaru.

Laudat de Ghena

De exemplu, fosta sefa a CSM, Mariana Ghena, chiar a avut o interventie laudativa la adresa lui Gradinaru.

"Proiectul dumneavoastra este consistent, bine structurat. Nu vreau sa spun de alte proiecte intocmite de colegi ai nostri, in etape anterioare. Ati facut o analiza cuprinzatoare a activitatii la Sectia Penala, binenteles, punctand si punctele tari si vulnerabilitatule. Mi-a placut cum ati inceput, la solutii propuse, pentru remedierea anumitor disfunctionalitati", a spus Ghena.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Daniel Gradinaru sef Inalta Curte, #Lia Savonea CSM Gradinaru Inalta Curte , #magistrati