Judecatorul din jacuzzi a scapat de inchisoare: Inalta Curte i-a dat o condamnare cu suspendare

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 28 Martie 2019, ora 13:22
8066 citiri
Judecatorul din jacuzzi a scapat de inchisoare: Inalta Curte i-a dat o condamnare cu suspendare
Foto: Arhiva Pixabay

Judecatorul Gabriel Nasui de la Curtea de Apel Cluj a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita. In cazul afaceristului acuzat de dare de mita, instanta a constatat ca fapta s-a prescris. Decizia este definitiva.

Odata cu aceasta sentinta definitiva, judecatorul va fi exclus din magistratura.

Sentinta a fost data de Inalta Curte, dupa ce initial Nasui fusese condamanat de Curtea de Apel Targu Mures la 4 ani cu executare.

Inalta Curte a incetat procesul in cazul afaceristului Cristian Babos, acuzat de dare de mita, deoarece a intervenit prescriptia faptelor. Si Babos fusese condamndat in faza de fond la 4 ani de inchisoare.

Nasui si Babos au fost achitati pentru infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, "intrucat nu exista probe ca inculpatii au comis infractiunea."

Masurile de supraveghere

Judecatorul Nasui trebuie sa se supuna mai multor masuri de supraveghere pe durata unui termen de incercare de 6 ani:

a) sa se prezinte, la datele fixate, la judecatorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de protectie a victimelor si reintegrare sociala a infractorilor;

b) sa anunte, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si intoarcerea;

c) sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca;

d) sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta.

Fotografia care a pornit ancheta

Acest caz a pornit dupa ce in mass-media a fost publicata o fotografie in care Nasui si Babos erau in jacuzzi alaturi de sotiile lor.

"Actul de justitie a fost transformat intr-un act privat."

Asa au caracterizat magistratii de la Curtea de Apel Targu Mures, cei care au dat prima sentinta in acest caz, vacanta de sapte nopti pe care judecatorul Gabriel Nasui de la Curtea de Apel Cluj a petrecut-o in hotelul Kulm din celebra statiune elvetiana St Moritz pe banii afaceristului Cristian Babos. Pretul distractiei: 3.740 de euro.

In schimb, judecatorul i-a dat o sentinta favorabila lui Babos, intr-o cauza civila in care afaceristul avea calitatea de reclamant. Totul se intampla in 2008, atunci cand Nasui activa la Judecatoria Cluj.

"Urmarind obtinerea unei sentinte favorabile in dosarul nr. 12069/211/2008 al Judecatoriei Cluj Napoca, inculpatul Babos Cristian Ioan a cumparat bunavointa judecatorului ce instrumenta respectiva cauza si asigurandu-i inculpatului Nasui Gabriel Adrian si sotiei acestuia, petrecerea unei vacante, la schi, in Elvetia, intr-o statiune de lux, a reusit transformarea intr-un act privat a actului de justitie.

La randul sau, inculpatul Nasui Gabriel Adrian, prin conduita adoptata, in dosarul mentionat, a demonstrat ca infaptuirea actului de justitie constituie nu un fapt obiectiv, echitabil, impartial, ci unul mercantil", au concluzionat magistratii de la Curtea de Apel Targu Mures.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Gabriel nasui suspendare, #judecatorul jacuzzi condamnare, #nasui sentinta , #magistrati