Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pivniceru: Daca se mentine reducerea salariala de 25%, contestam decizia la CCR

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 18:36
1720 citiri

Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), Mona Pivniceru, a declarat, vineri, ca daca anul viitor se va mentine reducerea salariala de 25 la suta in sectorul bugetar, aceasta decizie va fi contestata la Curtea Constitutionala.

"Daca se va porni anul viitor cu salariile reduse cu 25%, probabil vor fi tot atatea dosare la instanta cati bugetari sunt. Noi vom contesta aceasta decizie la Curtea Constitutionala. E bine de stiut ca masurile temporare de ingradire a unor drepturi, cum este acesta, de reducere, trebuie supuse sub control international.

Consiliul Europei obliga statul ca atunci cand masura temporara ia o alta turnura sa explice conditiile, limitele si, in mod particular, data cand inceteaza aceasta masura. Nu poate fi luata sine die, dupa cum fiecare a reusit sa adune banii. Fiind vorba despre ingradirea unor drepturi, eu le-as recomanda cu toata bunavointa sa se informeze in privinta jurisprudentei Curtii Europene si, in mod particular, cu privire la aplicarea articolului 15 din Conventie", a spus Mona Pivniceru.

Aceasta a mentionat ca in prezent exista o singura preocupare: legea unica de salarizare care se adopta in fiecare an.

"Probabil ca va continua aceasta agitatie generala pana cand guvernantii vor obtine ceea ce doresc ei. Anul trecut, pe aceasi presiune si pe aceasi neliniste sociala, nimeni nu a lucrat nimic. Toti au stat intr-o razmerita continua.

Ce se intampla cu legea unica de salarizare? Nu s-a asezat bine legea, ea avea un termen de implementare pana in 2015, urmand sa fie aplicata, iar acum o luam de la capat cu alta filosofie a legii care e simpla: populatia tarii care lucreaza la statul roman trebuie sa fie dependenta de guvern. Sunt niste principii absolut inacceptabile. Daca cineva, indiferent cat munceste, va fi platit dupa cum se realizeaza bani la bugetul de stat, scoatem raportul de munca afara din matca lui fireasca. E absurd sa-ti imaginezi ca cineva poate munceste mai mult decat pana atunci si ia bani cat a luat prima data", a mai spus Mona Pivniceru.

In opinia acesteia, problema care socheaza constiinta publica este ca se incepe de la o baza diminuata cu 25 la suta, desi s-a stabilit constitutional ca masura este doar temporara.

"Nu putem prin noi, prin inventia unei noi legi, sa permanentizam un lucru decretat constitutional ca fiind temporar. Probabil ca acesta chestiune va suscita atitudini, reactii din partea populatiei", a subliniat presedintele Asociatiei Magistratilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mona Pivniceru magistrati, #reducerea salariilor magistratilor , #magistrati
Comentarii
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5
Doamna Pivniceru se crede pe planeta maimutelor unde aceasta specie era superioara omului..