Procurorul care a deschis ancheta 10 august contesta la CSM functionarea SS: Avem o unitate care functioneaza nelegal

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 18 Iunie 2019, ora 14:38
6355 citiri
Procurorul care a deschis ancheta 10 august contesta la CSM functionarea SS: Avem o unitate care functioneaza nelegal
Foto: Arhiva Pixabay

Bogdan Pirlog, procurorul militar care a deschis ancheta in cazul protestului din 10 august 2018, considera ca sunt probleme cu legalitatea constituirii comisiei pentru numirea sefului Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), in contextul in care lipseste unul dintre membri - reprezentantul Sectiei pentru procurori din CSM.

In plus, magistratul sustine ca SIIJ functioneaza nelegal in acest moment.

Bogdan Pirlog a fost audiat astazi prin videoconferinta de trei judecatori: Lia Savonea (presedinte CSM), Simona Marcu si Nicoleta Tint. Sectia pentru procurori din CSM nu a desemnat un reprezentant in aceasta comisie.

In proiectul sau de candidatura pentru aceasta functie, Pirlog sustine nici mai mult nici mai putin decat ca infiintarea acestei structuri de parchet incalca mai multe prevederi din Constitutie.

"S-a facut confuzie intre constituirea si functionarea acestei comisii", explica Pirlog. Acesta a fost audiat prin video-conferinta.

El a reluat mai multe argumente din proiectul sau managerial: Un candidat la sefia SS isi propune sistarea imediata a activitatii sectiei si cercetarea procurorilor care l-au anchetat pe Timmermans

Critica la foc automat

Magistratul a critica astazi modul in care a functionat SIIJ in ultima perioada, modul in care sefii acestei structuri au comunicat cu presa si declaratiile facute in singura conferinta de presa.

"Avem o unitate care functioneaza nelegal. Lucratorii de politie, delegati de procurori, efectueaza anchete in mod nelegal", insista Pirlog.

Savonea si Pirlog au avut un schimb de replici in timpul interviului, atunci cand ea a vrut sa discute despre proiectul managerial, iar magistratul insista pe nelegalitatea SIIJ.

Lia Savonea: Nu avem ce sa va intrebam daca dumneavoastra nu dezvoltati in plus niciun element.

Bogdan Pirlog: Putem sa discutam aspecte privind nelegalitatea acestei sectii.

Lia Savonea: Aceste aspecte exced atributiilor Comisiei.

Bogdan Pirlog: Comisia putea sa nu organizeze aceste selectii.

Lia Savonea: Activitatea Comisiei se incheie in acest moment.

Stan, numit la CCR

In acest moment, in cursa pentru sefia Sectiei Speciale sunt inscrisi magistratii Bogdan Pirlog, Adina Florea si Sorin Eugen Iasinovschi.

Postul a fost eliberat dupa ce fostul sef al Sectiei Speciale, Gheorghe Stan (foto stanga), si-a dat demisia, deoarece urmeaza sa ocupe functia de judecator la CCR, fiind propulsat aici de PSD.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Bogdan pirlog SS, #Bogdan pirlog CSM, #Bogdan Pirlog SIIJ , #magistrati