Nume sonore din viata politica romaneasca, avansate in diferite grade in Armata

Joi, 21 Iunie 2012, ora 23:17
13684 citiri
Nume sonore din viata politica romaneasca, avansate in diferite grade in Armata
Foto: Antena 3

O lista ce cuprinde mai multe persoane din viata publica romaneasca, avansate in grad militar, de fostul ministru UNPR al Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a fost prezentata de Antena 3.

Mai multe persoane din lista au primit gradul de colonel, in conditiile in care unele aveau grade militare mult mai mici. Lista cuprinde politicieni, jurnalisti, fosti ministri, primari, presedinti de consilii judetene. Printre aceste persoane se afla Robert Turcescu, in dreptul numelui sau fiind trecuta apartenenta politica: "PDL" si gradul acordat: "colonel". Potrivit Antena 3, Turcescu a ajuns colonel desi nu si-a satifacut nici macar serviciul militar.

Conform listei, si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a fost avansat la gradul de colonel. De aceeasi avansare a beneficiat si fosta secretara sefa a lui Emil Boc, Stefania Ferencz, precum si Gheorghe Flutur - fostul presedinte PDL al Consiliului Judetean Suceava.

Ministerul Apararii Nationale confirma faptul ca fostul ministru Gabriel Oprea a avansat la grad de colonel in rezerva, in anii 2010 si 2011, mai multi membri de marca ai PDL si jurnalisti apropiati fostei coalitiei de guvernare.

Lista celor care au fost inaintati in grad de Gabriel Oprea contine 66 de nume, printre care fosti ministri, parlamentari si alesi locali, majoritatea ai PDL si UNPR.

Potrivit Antena 3, pe lista se regasesc, printre altii, urmatorii:

- Apostu Sorin - fostul primar PDL al municipiului Cluj Napoca - avansat la gradul de locotenent colonel in 2011

- Arnautu Decebal - primarul PDL al orasului Targu-Neamt - facut colonel in 2010

- Bardan Cornel Stefan - PDL - Colonel - 2010

- Blejnar Sorin - fostul sef al ANAF, numit de PDL, avansat Colonel in 2011

- Botis Ioan Nelu - Deputat PDL si fost ministrul al Muncii in guvernul Emil Boc - avansat in 2010

- Boureanu Cristian - Deputat PDL - Colonel din 2011

- Brinza William Gabriel - Deputat PDL de Diaspora - Locotenent Colonel din 2011

- Brinza Daniel - Secretar Executiv Diaspora - PDL - Colonel din 2011

- Falca Gheorghe - Primarul PDL al Aradului - Maior din 2010

- Ferencz Stefania Gabriela - Secretar Adjunct al Guvernului - PDL - maior

- Flutur Gheorghe - fostul presedinte PDL al Consiliului Judetean Suceava - Colonel din 2011

- Alexandru Lazarescu - director TVR numit de PDL - colonel din 2011

- Robert Turcescu - Jurnalist, Colonel din 2010

- Mihai Razvan Ungureanu - fost premier sustinut de PDL - Colonel din 2011

- Gheorghe Stefan - Primar Piatra Neamt, Colonel din 2010

- Ialomiteanu Gheorghe - Ministru de Finante in guvernul Boc, colonel din 2010

- Iliescu Valentin Adrian - Seful Dep. pt. Relatia cu Parlamentul- PDL - Colonel din 2010

- Liviu Negoita - fost primar PDL Sect.3 - Colonel din 2012

- Oltean Ioan - Deputat PDL, Colonel din 2010

- Preda Cezar Florin - Vicepresedinte PDL - Colonel din 2011

Dobritoiu: Gradele militare acordate pe nedrept vor fi retrase

Ministerul Apararii Nationale va organiza o comisie care va analiza modul in care fosta conducere a institutiei a acordat gradele militare, cele acordate pe nedrept urmand sa fie retrase, a declarat, joi, la Galati, ministrul de resort, Corneliu Dobritoiu.

Dobritoiu: Gradele militare acordate pe nedrept vor fi retrase

"Fenomenul este unul foarte amplu. Noi vom organiza o comisie de analiza a fiecarui caz in parte, in asa fel incat la sfarsitul acestui proces de scurta durata sa adoptam masurile administrative si legale necesare in scopul retragerii gradelor oferite in mod oneros si redarii demnitatii si respectului pentru gradul militar", a declarat, joi, ministrul Apararii.

Robert Turcescu: Recunosc, nu mai are rost sa ma ascund. Sunt colonel PDL

Robert Turcescu a deschis editia de joi a emisiunii "Sub semnul intrebarii" difuzata de B1 TV cu un numar ironic la adresa celor care au spus ca moderatorul ar fi colonel in Armata Romana si membru PDL.

Jurnalistul a venit in emisiune imbracat cu o mantie portocalie si avand o palarie army, simbolic pentru basca de colonel. Totodata, Turcescu si-a prezentat si arma din dotare, un pistol cu apa, precizand ca tot este sezonul armelor.

"Aseara, in jurul orei 22-23, am aflat ca sunt colonel in PDL. Da, trebuie sa fac marturisiri complete si am zis ca nu mai este cazul sa ma ascund. Lucrurile sunt evidente, clare. Mi-am luat efectivele din garderoba, mi-am luat palaria de colonel si m-am imbracat in portocaliu. Mi-am luat si pistoletul, mai ales ca este perioada in care se poarta armele", a spus Turcescu.

Jurnalistul a lasat apoi gluma deoparte si a explicat ca nu poate fi colonel in Armata Romana din moment ce nu are stagiul militar si ca nu este membru PDL, din moment ce nu are carnet de partid.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#lista colonei Gabriel Oprea, #lista confirmata MAPN, #Robert Turcescu colonel, #pedelisti avansati in grad , #mapn