Programul evenimentelor de 1 Decembrie din Bucuresti si Alba Iulia

Sambata, 01 Decembrie 2018, ora 00:00
10955 citiri
Programul evenimentelor de 1 Decembrie din Bucuresti si Alba Iulia
Foto: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale

Aproape 4.000 de militari, cu peste 200 mijloace tehnice si 50 de aeronave, vor participa la parada militara organizata de Ziua Nationala in Bucuresti.

Sambata, 1 Decembrie, incepand cu ora 10:00, se va desfasura Parada Militara Nationala organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti.

"Aproximativ 4.000 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza si Administratia Nationala a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice si circa 50 de aeronave, intre care si aproximativ 500 de militari din mai multe tari aliate sau partenere, vor participa sambata, 1 Decembrie, incepand cu ora 10.00, la Parada Militara Nationala organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti", precizeaza Ministerul Apararii intr-un comunicat remis Ziare.com.

Detasamentele de militari straini vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croatia, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia si Ucraina.

Tot sambata are loc, incepand cu ora 08:00, o ceremonie militara si religioasa de depunere de coroane si jerbe de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut, din Parcul Carol I.

Evenimentele de la Alba Iulia

Ceremonia militara de la Alba Iulia va incepe la 15:30, unde vor participa aproape 1.600 de militari.

"In garnizoana Alba Iulia, incepand cu ora 15:30, in zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, va avea loc ceremonia militara la care vor lua parte aproximativ 1.600 de militari si specialisti din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Roman de Informatii si Administratiei Nationale a Penitenciarelor, cu aproximativ 150 mijloace tehnice si 23 de aeronave militare. In blocurile de defilare se vor regasi militari si tehnica ale armatei poloneze", mai arata sursa citata.

Vezi si Ultimele apartamente disponibile de Ziua Nationala la Alba Iulia: 12.000 de lei pentru 3 nopti

Ceremoniile militare din cele doua orase vor putea fi urmarite si online, pe pagina de facebook a Ministerului Apararii Nationale.

Activitati similare vor avea loc in marile garnizoane din tara, cu participarea reprezentantilor Armatei Romaniei, precum si in teatrele de operatiuni in care se afla in misiune militari romani.

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, drapelul national va fi arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Masuri de precautie

Pentru buna desfasurare a paradei, Brigada Rutiera Bucuresti va dispune masuri pentru asigurarea fluentei in trafic si informarea conducatorilor auto asupra restrictiilor rutiere pe arterele care converg catre Piata Arcul de Triumf, pentru zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie.

Folosirea dronelor in spatiul aerian unde se desfasoara manifestarile dedicate Zilei Nationale este interzisa.

De asemenea, participantii sunt indemnati sa vina la ceremonii fara bagaje voluminoase.

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#parada 1 decembrie bucuresti, #parada ziua nationala Bucuresti, #1 decembrie Alba Iulia , #mapn