MApN a publicat tabelele cu pensiile recalculate - Vezi listele

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 15:03
40016 citiri
MApN a publicat tabelele cu pensiile recalculate - Vezi listele

Ministerul Apararii Natinale a publicat, miercuri, pe site-ul institutiei, tabelele cu datele pentru cele peste 21.000 de dosare ale pensionarilor militari procesate pana la 31 decembrie 2010. Aceste liste cuprind detalii privind gradul pensionarului, stagiul militar, precum si cuantumul pensiei inainte si dupa recalculare.

Pe site-ul Ministerului nu sunt insa facute publice numele pensionarilor a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa ministrul Apararii, Gabriel Oprea.

De asemenea, pensionarii militari au la dispozitie si un numar de telefon gratuit 0.800.808.880, unde pot cere detalii despre procesul de recalculare.

Gabriel Oprea a declarat ca doar 20% din pensiile recalculate au scazut. El spune ca toate pensiile militarilor cu cariera completa, care primeau pana in 3.000 de lei au crescut, lucru ce poate fi verificat.

Oprea, despre scandalul pensiilor: Atacati-ma pe mine, nu pe militari!

Pana in prezent 66.389 de pensionari au depus formularul pentru obtinerea adeverintelor de venit, in vederea recalcularii pensiei, la centrele militare locale. Totodata, din cele aproximativ 52.000 de dosare inregistrate la Minister, peste 25.000 au fost rezolvate.

Ideea ca militarii au fost pusi pe drumuri pentru adeverinte este o minciuna nerusinata, a mai subliniat oficialul, care a promis militarilor ca se vor face recalculari si vor primi retroactiv banii aferenti. Procesul de completare a datelor va continua pana la ultimul dosar.

Ministrul Apararii a precizat ca in ultimele 5 luni ministerul pe care il conduce a depus eforturi pentru buna desfasurare a procesului de recalculare, 5.000 de oameni ai MAPN fiind implicati in acest proces.

"Ei au muncit exemplar. Armata si-a asumat acest proces desi nu era obligata de lege", a adaugat ministrul.

Recalcularea pensiilor militare a declansat un adevarat scandal. Mai multi pensionari, fosti militari au dat Guvernul in judecata, dupa ce pensiile le-au fost diminuate drastic prin recalculare.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Ministerul Apararii tabele, #pensii militari recalculate , #mapn