"Pilotul ministrilor", comandorul Ion Staiculescu, a decedat in Franta, intr-o camera de hotel; cazul este cercetat de autoritatile franceze UPDATE

Sambata, 02 Iunie 2018, ora 21:27
17673 citiri
"Pilotul ministrilor", comandorul Ion Staiculescu, a decedat in Franta, intr-o camera de hotel; cazul este cercetat de autoritatile franceze UPDATE
Foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciuca

Comandantul Grupului 90 Operational din cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni, comandorul Ion Staiculescu, aflat in misiune in Franta, a decedat, sambata, in camera de hotel in care era cazat. El a fost gasit de colegi inconstient si nu a raspuns manevrelor de resuscitare. Cazul este cercetat, potrivit procedurilor, de autoritatile judiciare franceze.

Update 21.20 Colegii si prietenii comandorului au postat pe Facebook mai multe mesaje emotionante.

"Romania a pierdut azi unul dintre cei mai buni piloti militari iar eu am pierdut un prieten drag. RIP Ion Staiculescu, imi vei lipsi mult! " a scris realizatoarea TV Roxana Isabela Ciuhulescu.

"Comandorul Ion Staiculescu a urcat astazi la ceruri, acolo unde si-a petrecut cea mai mare parte din viata. Aviatia militara a pierdut unul dintre cei mai buni piloti, instructori si comandanti," a scris si general dr. Nicolae Ciuca, seful Statului Major al Apararii.

Update 19.30 Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a transmis, sambata, un mesaj de condoleante dupa moartea comandorului Ion Staiculescu afirmand ca "s-a grabit sa zboare acolo unde ii placea cel mai mult...dincolo de nori".

"De azi, comandorul Ion Staiculescu a zburat la ingeri...Absurd de repede. Vinerea trecuta ne intorceam impreuna, cu el la mansa din Polonia. Radea sagalnic in mustata si planuia urmatorul zbor. S-a grabit, insa, sa zboare acolo unde ii placea cel mai mult...dincolo de nori", a scris, sambata, pe Facabook, ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, Armata Romaniei a pierdut unul dintre cei mai iscusiti piloti.

"Dumnezeu sa te aiba in paza si sa te odihneasca in pace, nea Ioane!", a mai scris Fifor.

Comandorul Ion Staiculescu mai era cunoscut ca "pilotul ministrilor". El a adus in tara trupurile romanilor morti in accidentul din Muntenegru, in 2013.

Anuntul MApN

Ministerul Apararii Nationale (MApN) anunta, printr-un comunicat decesul comandorului Ion Staiculescu, comandantul Grupului 90 Operational din cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni, aflat in misiune in localitatea Cherbourg, Franta, potrivit News.ro.

"In dimineata acestei zile (sambata - n.r), ofiterul a fost gasit fara cunostinta de catre colegii sai, in camera de hotel. A fost solicitata interventia medicala de urgenta, prin serviciul 112, insa manevrele de resucitare efectuate de echipajul medical francez au fost fara rezultat, medicii declarand decesul in jurul orei 10.00, ora locala", anunta MApN care a precizat ca dosarul este cercetat, conform procedurilor, de autoritatile judiciare franceze.

Sursa citata precizeaza ca ofiterul participa, in calitate de comandant de aeronava, la exercitiul multinational organizat de armata franceza, in perioada 31 mai - 4 iunie, pentru marcarea a 74 de ani de la debarcarea aliata din Normandia.

La acest exercitiu, Romania participa cu un detasament format din 33 de parasutisti militari si o aeronava C 27J Spartan.

Activa in MApN din 1986

Comandorul Ion Staiculescu era pilot militar clasa I, cu o experienta de peste 7.500 de ore de zbor efectuate pe diferite tipuri de aeronave, dintre care aproximativ 3.500 pe C 27J Spartan, la mansa caruia zbura in calitate de pilot comandant instructor.

Ofiterul, in varsta de 55 de ani, activa in Ministerul Apararii Nationale din anul 1986. Era casatorit si avea un copil.

Reprezentantii Ministerului Apararii Nationale anunta ca au demarat demersurile prin care sa fie permisa, dupa finalizarea procedurilor de cercetare impuse de legislatia franceza, repatrierea trupului neinsufletit al militarului.

(I.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Staiculescu deces Franta, #Avator roman deces Franta , #mapn