Mircea Dusa: Interdictia de zbor pentru elicopterele IAR-330 a fost ridicata

Duminica, 22 Martie 2015, ora 13:10
1862 citiri
Mircea Dusa: Interdictia de zbor pentru elicopterele IAR-330 a fost ridicata
Foto: MAPN

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat duminica ca interdictia de zbor pentru elicopterele IAR-330 a fost ridicata, dupa ce comisia organizata in cadrul Statului Major al Fortelor Aeriene a finalizat ancheta privind incidentul petrecut marti la Baza Bazei 90 Transport Aerian.

Potrivit ministrului, raportul a aratat ca defectiunea sesizata de comandantul navei avea legatura cu o pala a elicei, care prezenta o eroare din fabricatie.

Incident de elicopter tinut la secret - MApN a oprit la sol toate elicopterele PUMA

"Un elicopter de la Baza 90, constatand comandantul navei ca exista o anumita trepidatie a elicopterului, a aterizat si sigur ca s-a constatat o defectiune la o pala. A fost numita o comisie de la Statul Major al Fortelor Aeriene, care evalueaza aceste defectiuni si pana cand au venit concluziile comisiei de ancheta au fost tinute la sol. Deja s-a rezolvat, deci doua trei zile au fost tinute la sol", a precizat ministrul Dusa.

Incidentul a avut loc marti, 17 martie, in timpul unui zbor de antrenament. Potrivit unui comunicat de presa al MApN, echipajul elicopterului IAR-330 PUMA al Bazei 90 Transport Aerian a sesizat vibratii peste limita normala si a actionat conform procedurilor in vigoare.

Dupa aterizare, in urma verificarilor, s-a constatat fisurarea unei pale a elicei anticuplu. Niciun membru al echipajului nu a fost ranit in urma acestui incident.

Ministrul Mircea Dusa a fost prezent duminica, alaturi de seful Statului Major al Fortelor Aeriene Romane, Laurian Anastasof, la o demonstratie din cadrul unui exercitiu militar comun romano-american, care are loc la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii. La acest exercitiu participa cateva sute de militari romani si americani, precum si sase aparate de zbor F16, aeronave MiG-21 LanceR si elicoptere IAR-330 (SOCAT si MEDEVAC).

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Mircea Dusa elicoptere zbor, #Dusa elicoptere Puma , #mapn