Parada de 1 Decembrie: 4.000 de militari vor defila in Bucuresti. Inclusiv trupe din 20 de state aliate

Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 14:51
4788 citiri
Parada de 1 Decembrie: 4.000 de militari vor defila in Bucuresti. Inclusiv trupe din 20 de state aliate
Foto: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Mii de militari din tara si strainatate, cu aproximativ 200 de mijloace tehnice si peste 50 de aeronave, vor participa, duminica, 1 Decembrie, la parada militara organizata de Ziua Nationala in Bucuresti.

Parada incepe la ora 11:00, in Piata Arcul de Triumf.

"Aproximativ 4.000 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii si Administratia Nationala a Penitenciarelor, din care 500 militari din peste 20 de tari aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice si peste 50 de aeronave, vor participa duminica, 1 Decembrie, incepand cu ora 11:00, la Parada Militara Nationala organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti", transmite Ministerul Apararii Nationale intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Tot in Capitala va avea loc duminica o ceremonie militara si religioasa de depuneri de coroane si jerbe de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I. Ceremonia incepe la ora 09:00.

"Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanti ai Armatei Romaniei vor participa, la solicitarea si cu sprijinul autoritatilor locale, la pregatirea, organizarea si desfasurarea de ceremonii militare si religioase de depunere de coroane de flori, intalniri cu militari veterani si veterani de razboi, defilari si expozitii de tehnica militara de lupta si armament, in unele garnizoane in care sunt dislocate mari unitati si unitati militare.

Cu ocazia Zilei Nationale, Drapelul national va fi arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflati in misiune in teatrele de operatii din Afganistan, Balcanii de Vest si Mali, precum si cei aflati in misiune in Polonia, desfasoara ceremonii militare si activitati specifice cu ocazia Zilei Nationale", conform sursei citate.

Programul repetitiilor

De asmenea, MApN a transmis programul repetitiilor pentru parada militara:

- miercuri, 27 noiembrie, de la ora 09:45, la Terenul de instructie Ghencea (acces din Soseaua Antiaeriana nr. 4-6, incepand cu ora 9:00).

- sambata, 30 noiembrie, de la ora 09:00, in Piata Arcul de Triumf.

Este de mentionat ca folosirea dronelor in spatiul aerian unde se desfasoara manifestarile dedicate Zilei Nationale este interzisa.

Restrictii de trafic

Ministerul mai precizeaza ca Brigada Rutiera va dispune masuri pentru asigurarea fluentei in trafic.

"Pentru buna desfasurare a Paradei militare organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, Brigada Rutiera Bucuresti va dispune masuri pentru asigurarea fluentei in trafic si informarea conducatorilor auto asupra restrictiilor rutiere pe arterele care converg catre Piata Arcul de Triumf, pentru zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie", se mai arata in comunicat.

In fine, celor care vor sa participe la eveniment le este recomandat sa vina fara bagaje voluminoase.

A.D.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#parada 1 decembrie bucuresti, #parada ziua nationala Bucuresti , #mapn