Seful Armatei a castigat in aprilie de doua ori mai mult decat Oprea

Joi, 03 Iunie 2010, ora 18:53
3391 citiri
Seful Armatei a castigat in aprilie de doua ori mai mult decat Oprea

Seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, a avut in aprilie un venit salarial net de 9.146 de lei, ceea ce inseamna de aproape doua ori mai mult decat suma primita de ministrul Apararii, Gabriel Oprea, care a incasat 5.393 de lei, potrivit evidentei postate pe site-ul MApN.

De altfel, ministrul Oprea este depasit in privinta castigurilor de mai multi angajati din minister, pe locul doi in topul salariilor aflandu-se secretarul general Georgeta Gavrila, care a incasat in aprilie 7.287 de lei.

Pe locul trei in privinta veniturilor salariale nete se situeaza secretarul general adjunct din institutie, Anton Merschi, care a avut venituri salariale nete in aprilie in valoare de 6280 de lei, dupa care urmeaza loctiitorul acestuia, colonelul Dumitru Laudatu, care a incasat 6.219 de lei.

Potrivit MApN, ministrul Gabriel Oprea isi doneaza lunar salariul de aproape 5.400 de lei copiilor militarilor ucisi in teatrele de operatiuni externe.

Lista veniturilor salariile nete din Ministerul Apararii este intregita de cei doi secretari de stat, Viorel Oancea si Mihai Ozunu, care au salarii identice, respectiv de 4.721 de lei. De asemenea, un sef de directie din MApN a avut in aprilie 5.216 de lei, in timp ce un sef de cabinet a incasat 4.071 de lei venit salarial net.

Functia de director adjunct a fost remunerata in aprilie cu suma de 3.867 de lei, cea de sef serviciu cu 3.853 de lei, iar cea de sef de sectie cu aproape 3.700 de lei. Un sef de birou a castigat putin peste 3200 de lei, in timp ce ofiterii au primit sume cuprinse intre 2000 si 2500 de lei. Cel mai prost platiti angajati din structurile centrale ale MApN au fost in luna aprilie subofiterii, care au avut venituri salariale nete cuprinse intre 1.500 si 1.136 de lei.

In ceea ce priveste consilierii din MApN, veniturile acestora s-au incadrat intre 1.721 si 2.590 de lei, in timp ce un consilier juridic a luat 2.622 de lei. Cei doi experti din MApN au avut in aprile 2.096 de lei, respectiv 1.944 de lei. Cel mai mic venit salarial net din Ministerul Apararii a fost primit de un referent, care a incasat suma de 1.012 lei.

Presedintele Traian Basescu le-a cerut reprezentantilor coalitiei de guvernare, in 20 mai, sa asigure transparenta in ce priveste cheltuielile salariale din sectorul public si a solicitat guvernului sa dea dovada de maxima deschidere fata de sindicate si opozitie, informandu-i asupra masurilor pe care le va lua.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#MApN salarii, #ministrul Apararii salariu, #seful statului major salariu , #mapn