Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bebelusul ars in incubator va fi operat, prognosticul este rezervat

Duminica, 15 Noiembrie 2009, ora 20:30
1817 citiri
Bebelusul ars in incubator va fi operat, prognosticul este rezervat

Prognosticul medicilor este rezervat in cazul bebelusului internat la Spitalul Grigore Alexandrescu care a suferit arsuri pe 20% din corp dupa ce a fost lasat prea mult in aparatul de fototerapie de la Maternitatea Bucur, urmand sa fie supus unor interventii chirurgicale, informeaza institutia.

Leziunile de arsura sunt situate pe jumatatea stanga a extremitatii cefalice, a membrului superior si a celui inferior. Nou nascutul a fost preluat de urgenta de o echipa interdisciplinara de chirurgie plastica, terapie intensiva si neo-natologie si primeste in prezent tratament complex medico-chirurgical pentru reechilibrare hidro-electrolitica, sustinere metabolica si imuna, ingrijiri chirurgicale specifice si ingrijiri generale de neonatologie.

Bebelusul, un baiat in varsta de cinci zile, are arsuri predominant profunde de gradele IIB si III pe mai mult de 20% din suprafata corpului.

Copilul s-a nascut pe 11 noimbrie, cu greutatea de 3.300 de grame.

La Spitalul "Sfantul Ioan", in subordinea caruia se afla Maternitatea Bucur, s-a constituit o comisie de ancheta care va analiza imprejurarile in care un nou nascut este in stare grava dupa ce a fost lasat prea mult timp in aparatul de fototerapie, a declarat pentru NewsIn managerul spitalului, Alexandru Ciocalteu.

Bebelusul este internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala dupa ce, in noaptea de vineri spre sambata, a fost lasat prea mult in aparatul de fototerapie de la Maternitatea Bucur, unde acesta s-a nascut pe 11 noiembrie.

Managerul Spitalului "Sfantul Ioan" din Capitala a dispus constituirea unei comisii de ancheta care a solicitat note explicative medicilor si asistentelor care au fost implicati in acest eveniment in noaptea de vineri spre sambata.

"Am dispus sambata constituirea comisiei de ancheta pentru acest caz. Azi (duminica, n.r.) au fost audiate toate persoanele implicate in nefericitul eveniment, toate au dat note explicative. E vorba de medicul de garda si de asistente. Luni dimineata am convocat juristul spitalului, impreua cu aceasta comisie de ancheta pentru a decide ce sanctiuni vor fi aplicate si cui.

E vorba de sanctiuni administrative, disciplinare, pe care le putem lua, probabil desfacerea contractului de munca al persoanelor responsabile", a mentionat pentru NewsIn profesor dr. Alexandru Ciocalteu, managerul Spitalului "Sfantul Ioan".

Potrivit acestuia, copilul a fost supus fototerapiei, fiind vorba nu de incubator, ci de un aparat special pentru fototerapie la care sunt supusi nou nascutii care fac icter.

"Din cate am fost informat, bebelusul a fost lasat prea mult pe o parte in acest aparat, se pare ca nu a fost respectata procedura standard, bebelusul nu a fost supravegheat. In mod normal, o sedinta de fototerapie nu poate depasi mai mult de 16 ore pe zi, iar bebelusul trebuie intors din doua in doua ore", a precizat Ciocalteu.

In urma acestui incident, bebelusul are arsuri de gradul II pe 20% suprafata din corp. "Este vorba de o greseala umana, nu aparatul este de vina. Aparatura este noua, sofisticata si nu se putea intampla astfel decat daca nu a fost ingrijit cum se cuvine. E vorba de o greseala extrem de grava", a spus managerul Spitalului "Sfantul Ioan", institutie in subordinea careia se afla Maternitatea Bucur.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#bebelus ars incubator operat, #bebelus ars maternitatea Bucur , #maternitate