Cazul gemenilor de la Campulung: Ministerul Sanatatii cere sanctionarea medicilor

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 14:50
1593 citiri
Cazul gemenilor de la Campulung: Ministerul Sanatatii cere sanctionarea medicilor
Foto: romanialibera.ro

Membrii comisiei de specialitate a Ministerului Sanatatii care a efectuat un control la maternitatea Spitalului Campulung Muscel propun sanctionarea personalului medical din sectiile de obstetrica-ginecologie si neonatologie, pentru nerespectarea procedurilor medicale.

Controlul a fost efectuat in cazul gemenilor nascuti prematur care au fost declarati avortoni si au fost inregistrati ca nou-nascuti abia dupa noua zile de la nastere.

In raport se arata ca medicul neonatolog, sef al sectiei de neonatologie, care a fost medicul curant pe durata internarii copiilor la spitalul din Campulung Muscel, nu a cerut transferul la o unitate de nivel III, lasand nou-nascutii internati intr-o unitate care nu are competente in conduita terapeutica a prematuritatii.

In plus, sefa sectiei de obstetrica-ginecologie a fost de acord ca cei doi copii sa nu fie inregistrati in momentul nasterii, mai mult a obstructionat declararea lor, asa cum reiese din foaia de observatie a unuia dintre nou-nascuti, iar managerul unitatii sanitare nu a asigurat respectarea criteriilor de ierarhizare stabilite pentru sectiile de obstetrica-ginecologie si neonatologie.

"Atat personalul medical, cat si managerul unitatii sanitare nu cunosteau criteriile actuale de incadrare si declarare a nou-nascutilor vii, managementul terapeutic al prematurului, subiecte dezbatute repetat la reuniunile medicale de specialitate care fac obiectul educatiei medicale continue", se mai arata in raportul comisiei de control.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a cerut ca raportul sa fie inaintat Colegiului Medicilor din Romania, Parchetului si Primariei din Campulung, in subordinea careia se afla unitatea medicala, pentru stabilirea masurilor si sanctiunilor ce trebuie luate in acest caz, precizeaza reprezentantii ministerului.

Inspectoratul de Politie al Judetului Arges a intocmit, luni, dosar de cercetare penala pentru neglijenta in serviciu in cazul gemenilor nascuti prematur la maternitatea spitalului din Campulung Muscel.

Politistii s-au autosesizat in acest caz si, timp de cateva zile, au audiat mai multe cadre medicale. Dosarul penal pentru neglijenta in serviciu a fost intocmit pe numele medicului Marieta Stefanescu, seful sectiei de neonatologie din cadrul spitalului Campulung Muscel.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ministerul Sanatatii sanctionare medici, #gemeni nascuti prematur , #maternitate