Femeie insarcinata abandonata, in timpul avortului. Maternitatea neaga acuzatiile (Video)

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 15:29
7535 citiri
Femeie insarcinata abandonata, in timpul avortului. Maternitatea neaga acuzatiile (Video)
Foto: Realitatea TV

O bucuresteanca, de 32 de ani, il acuza pe un medic de la Maternitatea Giulesti ca a refuzat, invocand motive religioase, sa o asiste la o intrerupere de sarcina. Sotul femeii sustine ca medicul a lasat-o singura pe sotia lui, iar el a fost nevoit sa termine operatia singur.

S-a demarat o ancheta la Maternitatea Giulesti, iar luni purtatorul de cuvant, Ciprian Cristescu, a negat acuzatiile si sustine ca medicul a asistat-o pe femeie la nastere.

Femeia, care era insarcinata in sase luni, a fost programata la Maternitatea Giulesti pentru intrerupere de sarcina, dupa ce a aflat ca fatul se va naste cu sindromul Down.

Cei doi soti sustin ca au apelat atat de tarziu la avort din cauza ca atunci au aflat diagnosticul, dupa ce medicii au refuzat sa-i faca gratuit analiza, care este decontata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNSAS), trimitand-o insa la clinicile private.

"La ora 4, m-a sunat sa imi spuna ca incepe travaliul. I-am spus sa cheme o asistenta. La 5 mi-a spus ca s-au rupt membranele, in salon nu mai este nimeni, au fost evacuate pacientele din salon si e singura. Nimeni nu era in salon. Am plecat catre spital si am intrat cu forta acolo. Incepand cu ora 5 trebuie sa soseasca medicii.

Am ajuns in salon, sotia mea era singura. Am ajutat-o sa nasca. Cand m-am intors, medicul de garda era in spatele meu", a declarat sotul femeii la Realitatea Tv.

Sotul nu ii contesta dreptul medicului de a refuza sa faca avortul pe motive de constiinta, insa il acuza ca nu a chemat pe nimeni din spital care sa o ajute pe sotie sa faca avort.

"Eu inteleg si faptul ca constiinta religioasa il impiedica sa faca avortul. In acest spital tot personalul este pregatit sa asiste la nastere, iar el putea sa cheme pe cineva ca sa faca manevra asta. Dupa ce a nascut, l-am lasat pe medic sa aiba in continuare grija de sotia mea. Si, chiar daca eram nervos, nu am spus nimic. Fetita a fost luata de catre asistenta, a fost dusa la neonatologie si am inteles ca dupa 10 minute a murit", a mai povestit acesta.

In prezent, Iulian Ghimpeteanu spune ca sotia lui s-a intors la munca, dar este inca afectata de intamplare.

"Sotia a inceput serviciul de la 1 aprilie. Din punct de vedere psihic, duc o munca foarte grea ca trebuie echilibrata. Cei de la spital mint", a precizat acesta.

Reprezentantii maternitatii neaga acuzatiile

In replica la acuzatiile aduse, reprezentantii maternitatii au anuntat ca in urma unei anchete nu au fost sesizate greseli ale medicului.

"Luni s-a intrunit consiliul medical, in prezenta managerului unitatii care a analizat documentatia medicala si documentatia celor implicati. Nu s-au retinut aspecte de culpa medicala sau malpraxis, iar pacienta s-a externat clinic sanatos.

In ceea ce priveste analiza la amniocenteza, care presupune punctia sub ghidaj ecografic si recoltarea de lichid amniotic ghidaj, aceasta manevra e acoperita de Casa de Asigurari, dar analiza de laborator a lichidului amniotic nu e acoperita. Deci ceea ce afirma el, ca trebuie sa plateasca, nu e datorita noua.

Mai mult analiza genetica a fost efectuata gratuit de o clinica privata, printr-un program aleatoriu. Medicul care era de garda nu a gresit cu nimic, a facut avortul doamnei. A fost asistenta de serviciu si doctorul Tarek", a mai declarat Ciprian Cristescu, purtator de cuvant la Maternitatea Giulesti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#gravida avort fat Down, #acuzatii malpraxis maternitatea Giulesti , #maternitate