Maternintatea Giulesti: Asistenta, arestata pentru ca a mintit

Miercuri, 25 August 2010, ora 13:25
9837 citiri
Maternintatea Giulesti: Asistenta, arestata pentru ca a mintit

Judecatorii care au dat marti sentinta de arestare preventiva, de 29 de zile, a asistentei Florentina Cristea, acuzata de ucidere din culpa si vatamare grava din culpa, au precizat ca a fost arestata pentru ca a mintit.

Magistratii sustin ca in timpul procesului de marti, care a avut loc la judecatoria Sectorului 6, asistenta si-a schimbat declaratia initiala, anunta Realitatea Tv.

In motivarea deciziei de arestare se arata ca asistenta Florentina Cirstea nu a depistat declansarea incendiului din salonul de terapie intensiva de la Maternitatea Giulesti si nu a asigurat salvarea celor 11 bebelusi, prin nerespectarea indatoririlor de serviciu, anunta NewsIn.

Mai mult, aceasta a avut o "contributie majora" la evenimentele care au dus la moartea a cinci nou-nascuti si ranirea grava a altor sase. "(...) aceasta, prin nerespectarea indatoririlor de serviciu, nu a depistat declansarea incendiului si nu a asigurat posibilitatea salvarii celor 11 bebelusi de la deces, respectiv de la vatamare corporala grava", se arata in motivare.

Totodata, instanta a luat in considerare, in luarea unei decizii privind arestarea preventiva a asistentei Cirstea, mai multe probe stranse de anchetatori, printre care fisa postului, potrivit careia femeia avea obligatia de a asigura supravegherea permanenta a persoanelor aflate in salonul ATI, dar si imaginile surprinse de camerele de supraveghere din spital.

Asistenta de la Maternitatea Giulesti, Florentina Cirstea, acuzata de ucidere din culpa si vatamare grava din culpa, a fost arestata preventiv, marti, pentru 29 de zile. Avocata asistentei a anuntat ca va face recurs.

Sentinta a fost data de magistratii de la Judecatoria Sectorului 6. Avocata asistentei a declarat ca aceasta nu a fost la petrecere, ci a lipsit cateva minute ca sa se duca la toaleta, timp in care incendiul a izbucnit.

La iesirea din sala de judecata, tot avocata asistentei, Simona Luciana Parvu, a criticat faptul ca procurorii au invocat, in fata instantei, faptul ca opinia publica a fost oripilata de urmarile incendiului de la Maternitatea Giulesti.

De asemenea, avocata a precizat ca asistenta Cirstea "trebuia sa aiba in subordine una-doua asistente debutante si una-doua infirmiere". "Nu exista asa ceva in spital. Repet, era singura. Exista o infirmiera pe doua etaje si cate o asistenta la fiecare salon", a mai spus avocata, care a adaugat ca asistenta a cerut instantei sa fie judecata in libertate.

Maternitatea Giulesti: Asistenta, arestata preventiv pentru 29 de zile

Potrivit anchetatorilor, in seara de 16 august, asistenta medicala, care avea in responsabilitate supravegherea salonului de terapie intensiva pentru nou-nascuti, a parasit postul la ora 18.24.

Aceasta a mers in salonul de cezariene, de unde a iesit si a mers la toaleta. Dupa aproximativ un minut, Cirstea a iesit din toaleta si s-a intors in salonul de cezariene, de unde a trecut in camera alaturata, unde era salonul pentru nou-nascuti, unde a stat de o vorba cu o martora din dosar. Incendiul a fost constatat de o alta martora, medic rezident, care a sunat la numarul de urgenta 112.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#asistenta Florentina Cirstea arestata, #arestata minciuna tragedie Giulesti , #maternitate