Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Maternitatea Giulesti: Primaria da 3,5 milioane lei pentru aparatura medicala

Joi, 26 August 2010, ora 08:56
2224 citiri
Maternitatea Giulesti: Primaria da 3,5 milioane lei pentru aparatura medicala

Consilierii municipali au alocat, miercuri, in sedinta, 3,5 milioane lei pentru achizitionarea de aparatura medicala la Sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti, distrusa in urma incendiului produs saptamana trecuta.

"Banii pentru reparatiile efective ale Maternitatii Giulesti vor fi luati din capitolul distinct existent la nivelul administratiei", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

In ceea ce priveste suma de 3,5 milioane lei necesara investitiei de la Sectia de Terapie Intensiva a aceluiasi spital, edilul-sef a spus ca banii vor veni dintr-o investitie mai mare, un proiect de dezvoltare a Spitalului Colentina.

"Finantarea pentru achizitionarea de aparatura la Sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti inseamna aproximativ 800.000 de euro, dar o sa coboram foarte mult. In mod sigur nu vor fi cheltuiti toti banii", a spus Sorin Oprescu.

Referitor la informatia vehiculata de catre un consilier general al PSD, potrivit careia o firma ar fi asigurat mentenanta in Spitalul Giulesti contra sumei de 7.000 de euro lunar, Sorin Oprescu a spus ca nu are cunostinta despre acest lucru.

"Nu am cunostinta si nu m-am amestecat in actul de ancheta care este in curs de derulare. Poate sa aiba sau nu dreptate. Exista procese verbale facute de catre pompieri unde apare ideea ca au fost semnalate o serie de deficiente de-a lungul perioadei in care am preluat spitalele", a sustinut Oprescu.

La randul sau, consilierul general din partea grupului PSD, Maria Popa a formulat o intrebare in cadrul sedintei CGMB, referitoare la existenta unei firme care are ca obiect de activitate verificarea instalatiei si aparaturii din cadrul Maternitatii Giulesti.

Solicitarea a fost adresata Comisie de ancheta infiintata miercuri cu mandat din partea CGMB pentru verificarea tuturor spitalelor din subordinea Primariei Capitalei.

Primarul general a admis ca la preluarea spitalelor in urma cu un an si trei luni nu s-a gandit nimeni la stabilirea unor masuri in caz de incendiu in cadrul acestei institutii spitalicesti.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#explozie Maternitate Giulesti, #consilieri primarie maternitate, #fonduri primarie maternitate , #maternitate