Protest al medicilor de la o maternitate, dupa ce le-a fost adusa o gravida suspecta de COVID-19 (Video) UPDATE

Miercuri, 25 Martie 2020, ora 16:58
5485 citiri
Protest al medicilor de la o maternitate, dupa ce le-a fost adusa o gravida suspecta de COVID-19 (Video) UPDATE
Foto: captura video Realitatea Plus

Zeci de cadre medicale de la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi au protestat, miercuri la pranz, dupa aducerea in unitate a unei paciente care este suspecta de infectare cu noul coronavirus si care urma sa nasca.

Femeia a fost transferata cu ambulanta de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi la Maternitatea Elena Doamna.

Angajatii au iesit in curtea maternitatii pentru un protest spontan si au spus ca nu inteleg de ce pacienta nu a fost transferata la Maternitatea Cuza Voda din oras, unitate care asigura linia de garda in cursul zilei de miercuri si care este dotata cu echipamente speciale.

Oamenii au scandat "Nu avem echipamente", "Nu suntem de garda" si "E un abuz", in timp ce femeia era adusa in unitatea medicala. Protestul a durat cateva zeci de minute, informeaza News.ro.

Angajatii maternitatii s-au plans ca nu au primit echipamente necesare pentru a putea trata pacientii infectati cu coronavirus, ci doar masti si manusi.

La fata locului au fost adusi jandarmi, pentru a calma situatia.

In cele din urma, la Maternitatea Elena Doamna au ajuns doi medici de la cealalta maternitate dn oras, acestia intrand imediat in sala de operatie.

Angajatii maternitatii unde a avut loc protestul afirma ca, daca nu sunt luate masuri adecvate in cel mai scurt timp, s-ar putea repeta scenariul de la Spitalul Judetean Suceava, unde zeci de cadre medicale sunt infectate de coronavirus, iar unitatea a fost inchisa pentru dezinfectare.

In cele din urma, medicii de la Maternitatea Elena Doamna au fost cei care au intervenit, insa femeia nu a nascut. Potrivit declaratiilor unui cadru medical pentru Realitatea Plus, femeia are 27 de ani si e insarcinata in 33 de saptamani, deci nu ii era timpul. Ea a acuzat dureri minore, insa si s-a speriat.

Intrebat la Realitatea Plus de aceasta situatie, medicul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a spus ca ingrijorarile medicilor sunt valide, dar asistenta medicala trebuie oferita.

"Sa nu uitam ca suntem medici si primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa tratam pacientii. Sa gasim solutia ca sa tratam pacientii. Un protest sau o seziare sunt absolut indreptatite, dar asta nu inseamna ca nu acordam asistenta medicala. O femeie gravida trebuie sa nasca, trebuie asistata", a spus dr. Rafila.

UPDATE 16:54 - Tanara insarcinata a fost intoarsa la infectioase dupa consult. Doina Iancu, medic la Maternitatea "Elena Doamna", a declarat ca tanara nu are simptomele bolii, insa la Spitalul de Boli Infectioase avea dureri, motiv pentru care a fost trimisa la "Elena Doamna". Sarcina are mai mult de 33 de saptamani, fara probleme pentru copil sau mama.

Doina Iancu spune ca tanara trebuia sa ajunga totusi la Maternitatea "Cuza Voda", pentru ca miercuri era garda lor si pentru ca "Elena Doamna" nu primeste gravide sub 34 de saptamani.

Medicul spune ca la maternitate exista echipament de protectie, insa "emotiile sunt mari in momentul in care esti pus in fata faptului implinit".

Tanara a fost consultata de doi ginecologi, iar dupa 2 ore a fost dusa inapoi la Spitalul de Boli Infectioase.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#protest maternitate Iasi gravida coronavirus, #medici echipamente protectie coronavirus Iasi , #maternitate