De miercuri circulam cu trenuri de metrou spaniole. Cum arata si ce dotari au (Galerie foto)

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 07:14
16086 citiri
De miercuri circulam cu trenuri de metrou spaniole. Cum arata si ce dotari au (Galerie foto)

Cele 16 trenuri realizate de firma CAF din Spania si cumparate de Metrorex cu 97 de milioane de euro vor fi puse in functiune cu calatori incepand cu 9 iulie, au anuntat marti oficialii companiei de transport.

Trenurile au fost cumparate in urma unei licitatii publice internationale, informeaza Metrorex intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acestea au sase vagoane, lungimea de 113,6 metri, latimea de 3,2 metri si au capacitatea de a transporta 1.200 de calatori. Viteza maxima este de 80 de kilometri pe ora, iar viteza comerciala este de 40 de kilometri pe ora.

In conformitate cu prevederile contractului, primele patru trenuri sunt realizate la Beasain - Spania, iar urmatoarele 12 trenuri sunt asamblate final la Atelierele Grivita din Bucuresti, se mai precizeaza in comunicatul citat.

Trenurile de metrou au fost trimise esalonat la Bucuresti, incepand in luna decembrie 2013.

In perioada ianuarie - iunie 2014, acestea au fost supuse mai multor probe pentru obtinerea Agrementului tehnic feroviar.

Acesta este un document eliberat de Autoritatea Feroviara Romana care certifica faptul ca trenul fabricat de CAF indeplineste conditiile impuse de standardele interne si internationale pentru utilizarea in domeniul transportului de calatori cu metroul.

Noile trenuri vor circula pe Magistrala 2 (Pipera - Aurel Vlaicu - Aviatorilor - Piata Victoriei 1 - Piata Romana - Universitate - Piata Unirii - Tineretului - Eroii Revolutiei - Constantin Brancoveanu - Piata Sudului - Aparatorii Patriei - Dimitrie Leonida - Berceni).

Acestea se vor numi: Dunarea, Mures, Prut, Olt, Ialomita, Somes, Siret, Arges, Jiu, Buzau, Dambovita, Bega, Tisa, Prahova, Bistrita, Suceava.

Potrivit Metrorex, noile trenuri prezinta o serie de avantaje, cum ar fi, de exemplu, suplimentarea numarului de bare de sustinere, suplimentarea numarului de scaune, amenajarea unui loc special pentru biciclete, imbunatatirea accesibilitatii persoanelor cu mobilitate redusa, aplicarea textului Braille pe butoanele de comanda a deschiderii locale a usilor trenului.

De asemenea, distanta dintre peron si tren se reduce de la 105 milimetri la 70 milimetri, consumul de energie electrica scade cu aproximativ 5 %, iar costurile cu mentenanta se reduc cu aproximativ 40 % fata de costul suportat pentru trenurile de constructie veche.

Foto: www.caf.es

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#trenuri Spania Metrorex, #trenuri metrou noi functiune, #metrou CAF , #Metrorex