Metrorex da 2,2 miliarde de lei pentru tronsonul Eroilor-Iancului de pe Magistrala 5

Sambata, 15 Ianuarie 2011, ora 15:57
1601 citiri
Metrorex da 2,2 miliarde de lei pentru tronsonul Eroilor-Iancului de pe Magistrala 5

Metrorex a demarat licitatia privind lucrarile de structura pe Magistrala 5, tronsonul Eroilor - Piata Iancului, care se ridica la 2,26 miliarde lei, fara TVA, potrivit unui anunt de intentie publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 1 noiembrie 2011, iar durata este de 30 luni incepand din momentul adjudecarii contractului.

Contractul presupune lucrari de constructii de tuneluri, puturi si pasaje subterane, alte lucrari subterane, lucrari pentru metrou, statie de metrou, precum si servicii de proiectare tehnica pentru infrastructura de transport.

In noiembrie, Metrorex a selectat patru oferte finale pentru constructia tronsonului Raul Doamnei-Hasdeu (Opera) de pe Magistrala 5 a metroului, Drumul Taberei-Universitate-Pantelimon, urmand ca in aproximativ doua luni sa fie desemnat castigatorul.

Este vorba despre consortiul turco-rus Dogus-Gulermak-Moscovskii-Metrostroi-Salini, asocierile formate din firmele Strabag (Austria) si Straco Grup, respectiv Astaldi (Italia), FCC (Portugalia), Delta ACM (Romania) si AB Construct, precum si de firma greacp Aktor.

"Linia noua executata se desfasoara pe doua loturi. Lotul 1 este cel mai important si vizeaza executia structurii tunelelor si a statiilor pe distanta Raul Doameni-Academia Militara-Eroilor-Hasdeu. Prima intentie a noastra este de a aduce calatorii din cartierul Drumul Taberei in zona Eroilor ca sa poata avea o statie de corespondenta. Dupa aceea, legatura se va continua dinspre Eroilor-Hasdeu spre Universitate si, mai departe, la Iancului", declara atunci directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.

Acesta a precizat ca in mai putin de cinci ani se va putea circula pe aceasta magistrala.

Tronsonul care va lega cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei, va avea o lungime de 9,05 kilometri si 14 statii, respectiv Ghencea, Prelungirea Ghencea, Raul Doamnei, Brancusi, Romancierilor, Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2, Hasdeu, Cismigiu si Universitate 2, iar de la Piata Universitatii va fi realizata o legatura cu cartierul Pantelimon.

Finantarea lucrarilor la Magistrala 5 va fi facuta de la buget si din credite externe.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Metrorex lucrari, #magistrala 5 lucrari, #tronsonul Eroilor Piata Iancului , #Metrorex