Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Metrorex, explicatii pentru gaura din asfalt: De vina e presiunea "Sfintei Filofteia"

Joi, 21 Mai 2015, ora 19:04
5306 citiri
Metrorex, explicatii pentru gaura din asfalt: De vina e presiunea "Sfintei Filofteia"
Foto: Digi 24

Reprezentantii Metrorex au venit cu explicatii pentru surparea asfaltului din zona Academiei Militare, din cauza sapaturilor de la metrou.

Incidentul a avut loc joi dimineata, la intersectia dintre strazile Doctor Dumitru Bagdasar si Gheorghe Marinescu, la doar o zi dupa ce asfaltul s-a rupt la propiu in doua si intr-o alta zona din Capitala, mai exact in apropierea Podului Izvor.

Groapa uriasa din buricul Capitalei inchide traficul la Izvor toata saptamana

Televiziunile de stiri au transmis ca suprafata strazii a cedat dupa ce aparatul de sapat a urcat la sase metri, in loc de standardul de 12 metri, motiv pentru care asfaltul s-a umflat si a crapat.

Tara lui Dorel: Inca o gaura in asfalt blocheaza traficul in Bucuresti

Totusi, reprezentanti Metrorex au transmis, intr-un comunicat de presa, lamuriri ceva mai "complexe".

"Datorita unor elemente necunoscute privind terenul (umpluturi necompactate, eventuale puturi vechi, etc.), s-a diminuat presiunea de excavare a echipamentului pentru sapat tuneluri 'Sfanta Filofteia' care asigura executia tunelului de metrou dintre statiile Academia Militara si Eroilor 2. Acest fapt a determinat iesirea la suprafata a unei cantitati de material (emulsie bentonitica) si umflarea carosabilului cu circa 10-12 cm pe o lungime de aproximativ 6 m", se precizeaza in documentul citat.

Totodata, Metrorex ii linisteste pe soferi spunandu-le ca "a fost afectata doar o banda de circulatie dintre cele trei, pe o lungime de circa 10 m".

Oficialii companiei de transport sustin ca o echipa formata din specialisti ai Metrorex si ai constructorului Astaldi lucreaza in momentul de fata la remedierea problemei, asigurand ca tunelul, echipamentul de sapat si terenul sunt acum stabile.

"In cursul zilei de astazi (joi - n.red.), zona respectiva va fi decopertata, stabilizata, iar suprafata carosabila va fi refacuta pentru restabilirea circulatiei auto in conditii normale", au mai spus reprezentantii Metrorex.

In acest moment, traficul rutier din zona Academiei Militare este deviat, iar politistii de la fata locyului le indica soferilor rutele ocolitoare.

D.T.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#gaura asfalt Academia MIlitara, #gaura asfalt Metrorex , #Metrorex