Protestul sindicalistilor de la metrou: Nu ne-a omorat Basescu, ne omoara Antonescu! (Video)

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 14:24
2779 citiri
Protestul sindicalistilor de la metrou: Nu ne-a omorat Basescu, ne omoara Antonescu! (Video)
Foto: Arhiva

Cateva sute de sindicalisti protesteaza, miercuri, in fata Ministerului Transporturilor, dupa care vor pleca in mars spre Piata Victoriei, nemultumiti ca nu vor fi majorate salariile.

De asemenea, protestetarii sunt nemultumiti de proiectul privind trecerea Metrorex in subordinea municipalitatii, dupa cum a anuntat inca de marti liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Radoi.

Manifestantii au bannere pe care au scris mesaje precum "Nu ne-a omorat Basescu ... Ne omoara Antonescu, el si doctorul Oprescu", "Azi mandria Romaniei, maine sluga Primariei", "Radu Aurel - fost director de cantina conduce azi Metroul sustinut de liderii Vanghelie si Bejenariu", "La metrou e pe avarii numai fondul de salarii" sau "Ponta azi propaga noul distrugand intai metroul".

In urma cu o luna, presedintele USLM declara ca bugetul de 90 de milioane de lei alocat Metrorex in 2013 este de 8,5 ori mai mic decat cel de anul trecut, cand suma alocata companiei a fost de 750 de milioane de lei. Radoi spunea ca daca suma alocata nu va fi majorata, compania va avea de suferit.

Liderul USLM mai spunea ca pe 31 martie expira contractul colectiv de munca si ca, in acest context, Metrorex nu poate suporta diminuarea altor drepturi. El preciza ca angajatii au renuntat la al treisprezecelea salariu si la primele oferite in cazul sarbatorilor legale, dar nu mai accepta alte diminuari salariale, cu atat mai mult cu cat Guvernul anunta in prezent o serie de mariri de taxe si scumpiri.

Liderul USLM sustine ca nici pana in prezent nu se stie cu certitudine daca Metrorexul va trece din subordinea Ministerului Transporturilor in cea a Primariei Capitalei. Radoi preciza ca daca se va ajunge la aceasta situatie, sindicatul trebuie chemat neaparat la discutii pentru intocmirea acordului social in ceea ce-i priveste pe salariatii Metrorex.

Preluarea de catre Primaria Capitalei a companiei Metrorex a fost convenita in septembrie 2012, intr-o discutie la Guvern la care a participat si primarul general Sorin Oprescu. Premierul arata atunci ca discutia avuta cu primarul general privind preluarea metroului de catre municipalitate a depasit "zona de principiu" si spunea ca statul va asigura in continuare subventii si derularea investitiilor deja incepute, precum tronsonul catre Drumul Taberei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#metrou protest, #sindicalisti metrou protest , #Metrorex