Cladirile din zona Eroilor, unde s-a surpat asfaltul, sunt sigure: Locatarii se pot intoarce acasa

Marti, 16 Februarie 2016, ora 16:22
2394 citiri
Cladirile din zona Eroilor, unde s-a surpat asfaltul, sunt sigure: Locatarii se pot intoarce acasa
Foto: Arhiva Ziare.com

Cladirile din zona Eroilor, unde s-a surpat asfaltul in luna decembrie a anului trecut din cauza lucrarilor la metrou, sunt sigure, iar locatarii evacuati se pot muta inapoi acasa, au anuntat marti reprezentantii Metrorex.

"In data de 15 februarie 2016 a fost transmisa la Metrorex expertiza care a confirmat faptul ca imobilele sunt in siguranta, atat din punct de vedere al stabilitatii terenului de sub cladire, cat si din punct de vedere structural.

Desi cladirile nu au fost afectate in nici un fel ca urmare a evenimentului, pentru siguranta, s-au efectuat lucrari de consolidare a terenului de sub cladiri si din jurul acestora", se arata intr-un comunicat al companiei de transport.

In plus, constructorul care se ocupa de lucrarile la metrou le-a renovat apartamentele oamenilor care au fost evacuati din cele doua imobile, la jumatatea lunii decembrie. Astfel, locatarii se pot intoarce la casele lor de saptamana viitoare.

"Din discutiile purtate cu Constructorul, a rezultat ca acesta s-a angajat sa execute in locuinte lucrari de inlocuire a unor instalatii, precum si lucrari de vopsitorie, finisaje, etc. S-a stabilit de comun acord cu locatarii ca dupa finalizarea acestor lucrari, incepand cu saptamana viitoare acestia se pot muta in locuinte", se mentioneaza in documentul citat.

De asemenea, pentru a evita o noua restrictionare a circulatiei in zona, Metrorex a solicitat ca, in perioada in care traficul rutier este oprit pe Bulevardul Eroilor, "sa se realizeze si accesul care subtraverseaza acest bulevard".

"Aceste lucrari ar fi necesitat conform graficului o intrerupere a traficului in zona timp de trei luni - perioada prevazuta in proiect si programata pentru luna mai 2016", potrivit reprezentantilor Metrorex.

Mai multe persoane au fost evacuate din doua caldiri in care locuiau, pe 12 decembrie, dupa surparea asfaltului din zona Eroilor, iar constructorul s-a oferita sa le asigure cazarea pana la finalizarea expertizei de siguranta.

Asfalt surpat la Eroilor: 14 locatari au fost evacuati, patru sunt cazati la un hotel

Desi reprezentantii Primariei Capitalei precizau atunci ca "nu exista riscul ca blocurile sa se prabuseasca", ISU Bucuresti a avertizat ca imobilele respective nu mai sunt sigure.

De asemenea, traficul rutier a fost intrerupt in zona incepand din 12 decembrie si nu a fost deschis nici pana astazi. Circulatia este, astfel, restrictionata pe doua mari bulevarde, mai exact pe bulevardul Eroilor, intre strada Carol Davila si Pod Eroilor, si pe bulevardul Eroilor Sanitari, intre strada Carol Davila si Piata Operei.

Asfalt surpat la Eroilor: Trafic inchis cel putin o luna, 10% din populatia Bucurestiului, afectata

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#astfel surpat cladiri sigure, #cladiri sigure Eroilor , #metrou