Ziare.com

Constructia Magistralei 6 de metrou 1 Mai - Otopeni va incepe anul viitor

Vineri, 17 Iunie 2016, ora 11:25

   

Constructia Magistralei 6 de metrou 1 Mai - Otopeni va incepe anul viitor
Constructia la Magistrala 6 de metrou pe directia 1 Mai - Aeroportul Otopeni este estimata sa inceapa anul viitor, informeaza Metrorex.

Traseul va avea o lungime de 14,2 kilometri si 12 statii, lucrarile fiind estimate la 5,9 miliarde de lei (circa 1,3 mld. euro). Proiectul face parte din Programul Operational Infrastructura Mare 2016-2030, conform News.ro.

In cursul acestui an, trebuie aprobati indicatorii tehnico-economici ai proiectului, prin hotarare de guvern, urmati de Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti - Ilfov.

Ulterior, trebuie demarata si depusa aplicatia pentru finantarea din fonduri externe nerambursabile si facuti pasii pentru licitatia aferenta lucrarilor de structura.

Magistrala 6 va porni de la statia 1 Mai, care exista deja, dupa care vor urma statiile denumite Pajura, Expozitiei, Piata Montreal, Gara Baneasa, Aeroport Baneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, cu statie finala la Aeroportul Otopeni.

Pentru pregatirea si implementarea proiectului, Ministerul Finantelor a semnat un acord de imprumut in martie 2010 cu Agentia Japoneza de Cooperare Internationala (JICA), in valoare de 41,87 miliarde Yeni (circa 1,72 miliarde lei), pentru finantarea serviciilor de consultanta, a fazei de proiectare, supervizare lucrari si in proportie de o treime a valorii lucrarilor pentru executia structurii de rezistenta.

In prezent, documentatia se afla pe circuitul procedurii de aprobare prin hotarare de guvern.

Totodata se va lucra si la magistrala 5 de metrou, care leaga cartierul Drumul Taberei, unul dintre cele mai mari ale Capitalei, de centrul orasului.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2632 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Metrou?

Ne apucam si de magistrala nr.6, ca magistrala nr 5 care trebuia sa ajunga in cartierul Pantelimon a fost ingropata deoarece "este tramvai la suprafata" dupa spusele unui mare om "Dascalu". Si aici la suprafata circula autobuze nu chiar tramvaie, deci viitorul pare incert:)))

 

Nu va lasati

Tot sa tocati niste bani.
De ce nu faceti, frate, o linie suspendata? E mai ieftin. Si unde e loc, construiti pe pamant, ca e si mai ieftin.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor