Firea va discuta cu ministrul Transporturilor despre montarea unor panouri de siguranta in statii, dupa crima de la metrou

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 15:39
3031 citiri
Firea va discuta cu ministrul Transporturilor despre montarea unor panouri de siguranta in statii, dupa crima de la metrou
Foto: Facebook/ Metrorex

Gabriela Firea spune ca sustine masura montarii unor panouri de siguranta in statiile de metrou si ca va discuta cu ministrul Transporturilor despre acest lucru.

Ea precizeaza ca va transmite Ministerului Transporturilor toate sesizarile in acest sens facute de cetateni la municipalitate, intrucat Metrorex se afla in subordinea ministerului, nu a primariei, deci nu se poate ocupa de implementarea acestei masuri.

Dupa aparitia in mediul online a unei petitii privind montarea unor "scuturi anti-suicid" in statiile de metrou si a mai multor sesizari transmise municipalitatii, primarul general spune ca sustine aceasta masura, insa nu se poate implica in montarea panourilor, pentru ca Metrorex este in subordinea Ministerului Transporturilor.

Primarul precizeaza ca toate solicitarile primite de PMB de la cetateni vor fi transmite ministerului, institutia care se poate ocupa de siguranta calatorilor in statiile de metrou din Bucuresti.

Edilul afirma, insa, ca sustine personal aceasta masura si ca va discuta cu ministrul Transporturilor despre acest lucru.

O petitie pentru instalarea de "scuturi anti-suicid" pe marginea peroanelor de metrou a fost initiata online, dupa incidentul de marti seara, in care o tanara a fost impinsa in fata garniturii de metrou in statia Dristor 1 si a murit.

Petitia a fost semnata deja de peste 18.700 de persoane.

Semnatarii solicita Primariei Capitalei si Metrorex instalarea unor "scuturi anti-suicid", transparente, pe toata lungimea peronului, cu usi care se deschid doar cand trenul este in statie, blocand, astfel, persoanele sa ajunga in zona de rulare a metroului si, deci, tentativele de omor, suicid sau accidentele.

Oamenii propun ca, in cazul in care nu exista suficiente fonduri pentru scuturi, sa fie montati senzori in dreptul statiilor, care sa duca la oprirea curentului cand detecteaza miscare.

"Daca nu este posibil din cauze financiare montarea scuturilor, atunci montarea unor senzori in dreptul statiilor pentru a opri curentul si metroul in tunel cand detecteaza miscare de pe peron in directia zonei de rulare a trenului", se arata in motivarea petitiei.

De asemenea, semnatarii solicita montarea unor camere de supraveghere performante, cu rezolutie mare, pentru "identificarea mai usoara a persoanelor periculoase ce atenteaza la bunurile si viata calatorilor".

Petitia a fost initiata dupa ce o tanara in varsta de 25 de ani a murit marti seara, in statia de metrou Dristor. Ea a cazut in fata unei garnituri de metrou, initial suspectandu-se ca a fost vorba despre o sinucidere. Politia Capitalei a anuntat, dupa cateva ore, ca tanara a fost de fapt impinsa de o alta femeie si a facut publice imagini cu aceasta.

Femeia incercase un gest similar in statia Costin Georgian, cu putin timp inainte, cand a impins o alta tanara, dar aceasta nu a patit nimic. Conform Politiei, cea care a fost prima tinta agresiunii a facut reclamatie in jurul orei 20:00.

Agresoarea este cercetata pentru omor si tentativa de omor si a fost arestata preventiv pentru 30 de zile.

Citeste si

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#panouri siguranta metrou, #crima de la metrou, #petitie instalare panouri metrou , #metrou