Gura de metrou secreta, descoperita in Bucuresti

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 14:59
17922 citiri
Gura de metrou secreta, descoperita in Bucuresti
Foto: Arhiva/ Ziare.com

Muncitorii care refac Piata Aparatorii Patriei din Bucuresti au descoperit, zilele trecute, o gura de metrou secreta, construita pe vremea lui Ceausescu.

"Este o alta gura de metrou pe care muncitorii au descoperit-o din greseala si de care Primaria nu a stiut nimic. Din cate am inteles, aceasta a fost construita in 1986", a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Piedone a subliniat ca iesirea de la metrou este finisata si este dotata cu absolut toate cele necesare functionarii. Edilul a precizat ca, dupa ce va fi zugravita, gura de metrou va fi data in folosinta.

"A doua gura de iesire de la Aparatorii Patriei, construita de pe vremea lui Ceausescu, ce mergea spre IMGB, era acoperita. Voiam sa construim piata si au dat de intrarea in metrou. Muncitorii au descoperit gura de metrou. Nu aparea pe planuri. Saptamana viitoare primim avizul si intrarea va fi pusa in folosinta, va iesi chiar in piata", a explicat primarul.

Piedone a mai spus ca, din cauza descoperirii, se vor modifica planurile de constructie ale pietei Aparatorii Patriei. Proiectul nu va suferi insa ajustari semnificative de cost, a adaugat primarul bucurestean.

"Este un lucru benefic pentru sectorul 4, pentru ca distanta dintre cele doua guri de metrou este de 800 de metri. Prima data m-am suparat, pentru ca mi-am luat angajamentul ca aceasta piata va fi gata pana pe 8 martie. (...) Undeva la sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai, aceasta piata cu statie de metrou va fi data in folosinta", a completat Piedone.

Edilul a precizat ca interiorul va fi amenajat de Metrorex, iar Primaria se va ocupa de partea de deasupra, respectiv constructia pietei.

"Metrorez a anuntat ca la inceputul saptamanii viitoare va elibera avizul necesar, lucrarile de construire urmand a fi continuate, pentru ca noua piata Aparatorii Patriei, singura din Capitala care va beneficia de acces direct din incinta intr-o statie de metrou", se arata intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

Pe de alta parte, directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste neaga aceste informatii.

"Nu exista statii secrete la metrou. Lucrez de 30 de ani in domeniu si va spun ca nu exista asa ceva. Este o stire tembela, de om incult", a spus Udriste, a declarat Udriste pentru Adevarul.

Cum va arata piata cu metrou

Noua piata Aparatorii Patriei va fi una ultramoderna, in care se vor comercializa produse agro-alimentare si nealimentare. La parterul cladirii de 2.600 de metri patrati, vor fi amenajate spatii comerciale, grupuri sanitare si vor fi amplasate tarabe pentru fructe si legume.

De asemenea, va exista si un spatiu folosit pentru construirea unui miniabator pentru sacrificarea animalelor.

La etaj, vor fi amenajate birouri in care isi vor desfasura activitatea reprezentantii Directiei de Administrare a Pietelor Sector 4, grupuri sanitare, se mai arata in comunicat.

Subsolul va fi dotat cu spatii tehnice, o centrala de ventilatie si o centrala termica, un post trafo, o statie de pompare si o gospodarie de apa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#gura metrou Aparatorii Patriei, #gura metrou Bucuresti Ceausescu , #metrou