Metroul Drumul Taberei: De ce i se face de pe acum publicitate si cum a castigat "minifirma" din Suceava

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 17:21
6309 citiri
Metroul Drumul Taberei: De ce i se face de pe acum publicitate si cum a castigat "minifirma" din Suceava

Bucurestenii mai au mult de asteptat pana cand metroul din Drumul Taberei va fi gata, insa Magistrala 5 are deja agentie de publicitate, o firma din Suceava care pana nu demult avea un singur angajat.

Presa a relatat, la sfarsitul lunii martie, ca Metrorex a acordat un contract de aproape 100.000 de euro firmei SC Promo Media SRL, care trebuie sa promoveze metroul din Drumul Taberei prin organizarea de conferinte de presa pentru fiecare statie, realizarea unor materiale audio-video si pliante, precum si lansarea unui site cu informatii despre magistrala care intarzie sa apara.

Metroul din Drumul Taberei se lasa asteptat, dar are deja agentie de publicitate

Legat de faptul ca agentia trebuie sa faca o campanie de promovare pentru o magistrala nefunctionala inca, reprezentantii Metrorex au precizat pentru Ziare.com ca "publicitatea pentru noile linii de metrou se face intotdeauna inainte ca magistrala sa fie gata, pentru a evidentia contributia finantarii europene la realizarea proiectului".

"Atat reglementarile Comisiei Europene cat si cele ale Ministerului Transporturilor - Autoritatea de Management pentru Programul Sectorial Transport impun ca fiecare proiect finantat din fonduri externe nerambursabile sa se supuna regulilor privind promovarea proiectelor prin informare si publicitate pe tot parcursul desfasurarii acestora", au lamurit oficialii companiei de transport.

Cum a castigat Promo Media contractul

Metrorex sustine ca a organizat o licitatie deschisa pentru campania de publicitate, iar "Promo Media a castigat contractul de promovare pentru metroul din Drumul Taberei pentru simplul fapt ca a respectat caietul de sarcini".

Reprezentantii companiei de transport au aratat ca "pana in anul 2013 (firma, n.red.) a avut intr-adevar un singur angajat, insa anul trecut a mai angajat trei oameni".

"Numarul angajatilor este insa irelevant in cazul unui astfel de contract. Este un contract de prestari servicii. Trebuie sa respecti un manual de identitate vizuala si obligatiile din contract", subliniaza Metrorex.

Oficialii societatii adauga ca Metrorex a atribuit contractul respectiv pe data de 10 martie, in urma unei proceduri de licitatie deschisa cu finalizare licitatie electronica, iar valoare acestuia este de 330.000 de lei, adica aproximativ 73.000 de euro, nu 100.000 de euro cat s-a vehiculat initial.

"Precizam ca operatorul economic care a fost declarat castigator al procedurii a prezentat documente care sustin indeplinirea cerintelor de calificare prevazute in documentatia de atribuire. (...)

Dupa declararea castigatorului procedurii de licitatie deschisa cu faza finala de licitatie electronica, nu au existat contestatii din partea celorlalti participanti", au lamurit reprezentantii Metrorex, adaugand ca agentia a mai realizat proiecte asemanatoare si a incheiat contracte de publicitate cu administratiile din Onesti, Iasi, Satu Mare si comuna hunedoreana Baru.

Totodata, Metrorex arata ca Promo Media a prezentat o descriere detaliata a modului in care va indeplini cerintele caietului de sarcini.

Paginademedia.ro relata, pe 25 martie, ca acest caiet de sarcini prezinta in detaliu toate serviciile pe care trebuie sa le presteze firma, de la cate o conferinta de presa pentru fiecare statie inaugurata pana la numarul de pixuri, cel putin 500.

"Inregistrarile foto se vor efectua permanent, fiind necesar un numar de 150 de poze lunar (10 poze/statie, 10 poze in depou, 40 de poze generale) si 200 poze la final de proiect", sunt detaliile legate de fotografii din caietul de sarcini, care prevede incluziv realizare unor "placi comemorative", in numar de 40.

Asadar, bucurestenii din Drumul Taberei vor "beneficia" de o campanie de informare si publicitate pana in 2016, cand autoritatile au anuntat ca Magistrala 5 va fi gata, insa nimic nu este sigur, intrucat finalizarea proiectului a fost amanata in repetate randuri.

Noi promisiuni de la Metrorex: Cand vom circula cu metroul prin Drumul Taberei

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 25 aprilie, într-o conferință de presă la Timișoara că ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”. Afirmația...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#agentie publicitate metrou, #agentie publicitate metrou Drumul Taberei, #publicitate metrou Drumul Taberei, #reclama Magistrala 5 , #metrou