Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministrul Transporturilor, veste buna pentru locuitorii din Drumul Taberei

Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 19:56
5721 citiri
Ministrul Transporturilor, veste buna pentru locuitorii din Drumul Taberei
Foto: Ziare.com

Traficul de suprafata in cartierul Drumul Taberei va fi reluat in mare parte pana la sfarsitul lunii decembrie, a declarat, marti, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, la sfarsitul vizitei sale pe santierul magistralei de metrou M4 Parc Bazilescu - Depoul Straulesti.

"Partea buna este ca in momentul acesta se pot continua lucrarile (la magistrala 5 de metrou - n. red.) si se lucreaza subteran, fara sa mai incurcam foarte mult traficul la suprafata. Traficul la suprafata va fi reluat si el in mare parte la sfarsitul anului - asta este vestea buna -, deci in sfarsit acel cartier va fi deblocat dupa eliberarea celor sase statii din noua", a afirmat seful de la Transporturi.

La randul sau, directorul de investitii al Metrorex, Catalin Homor, a mentionat ca lucrarile la metroul din Drumul Taberei evolueaza intr-un ritm acceptabil.

"Programul pe care noi l-am stabilit este ca la sfarsitul anului viitor sa putem pune in functiune acea sectiune de magistrala. Intarzierile sunt de un an si jumatate - un an si sapte luni. Imi cer scuze pentru disconfortul creat, dar acesta este impactul unui proiect major. Nu putem inventa o tehnologie prin care sa nu perturbam zona. Asta este o tehnologie care se foloseste in toata lumea", a explicat el.

Seful Metrorex anunta cand sunt gata tronsoanele Raul Doamnei-Eroilor si Bazilescu-Straulesti

In ceea ce priveste trenurile care vor circula pe magistrala M5, Catalin Homor a precizat ca, in cazul in care nu vor exista rame noi, se ia in calcul utilizarea flotei existente.

"Nu s-a modificat nimic in ceea ce priveste licitatia celor 51 de trenuri. Acum este suspendat, asteptam noi elemente care sa duca aceasta licitatie intr-o directie sau alta. In situatia in care se va intampla - si sigur se va intampla - sa punem in functiune magistrala fara a primi aceste rame noi de metrou, vom utiliza din flota existenta. Deocamdata, nu am decis la nivel de Metrorex ce tip de tren va circula din flota existenta", a precizat Homor.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#trafic Drumul Taberei, #ministrul Transporturilor Drumul Taberei, #metrou Drumul Taberei , #metrou