Reprezentantii CE, in inspectie la metroul bucurestean

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 19:23
1870 citiri
Reprezentantii CE, in inspectie la metroul bucurestean

Reprezentanti ai Comisiei Europene s-au aflat in inspectie la metroul bucurestean, ale carui lucrari ar putea fi finantate din fonduri europene.

Reprezentantii Comisiei Europene impreuna cu cei ai Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial - Transport (POS-T) din cadrul Ministerului Transporturilor au vizitat metroul bucurestean, joi, insotiti de reprezentantii Metrorex, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul companiei.

Astfel, pe sectiunea Parc Bazilescu - Straulesti a Magistralei 4 de metrou, proiectul a fost admis in vederea finantarii din fonduri externe nerambursabile in cadrul POS-T - Fonduri de Coeziune, dupa ce au fost verificate lucrarile.

"Se realizeaza astfel legatura cartierelor din nord-vest cu Gara Basarab, Gara de Nord si zona centrala, avand conexiune cu linia in functiune, Magistrala 1, la statia de metrou Basarab si la statia de metrou Gara de Nord.

Valoarea totala a proiectului este de 172.265.048 Euro (fara TVA), din care contributia Comisiei Europene este de 116.646.925 Euro. Pe parcursul vizitei reprezentantii Comisiei Europene au constatat ca lucrarile se desfasoara intr-un ritm corespunzator si ca banii alocati au fost utilizati conform prevederilor contractuale", se mai arata in comunicatul Metrorex.

De asemenea, a fost vizitata si Magistrala 2, Berceni - Pipera, fiind inspectate spatiile tehnice si spatiile publice din statiile Piata Romana, Piata Unirii 1 si Piata Unirii 2.

"Toate instalatiile de pe magistralele 1, 2 si 3 sunt instalatii cu durata de viata depasita, motiv pentru care lucrarile de refacere sunt absolut necesare. In urma constatarilor, la propunerea Metrorex, Comisia Europeana analizeaza introducerea spre finantare inclusiv a lucrarilor de pe Magistralele 1 si 3", mai transmite comunicatul.

In anul 2015 vor demara lucrarile pentru imbunatatirea serviciilor de transport public cu metroul pe Magistrala 2, Berceni - Pipera, proiectul fiind in valoare de 403 milioane de euro, fara TVA, urmand sa se inlocuiasca complet calea de rulare pe o lungime de 19 km (cale dubla) in asa fel incat incat sa corespunda standardelor europene referitoare la zgomot si vibratie, utilizate in Uniunea Europeana si adoptate si de Romania, mai informeaza Metrorex.

F.N.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Comisia Europeana inspectie metrou, #lucrari metrou fonduri europene , #metrou