Statia de metrou Berceni se inchide azi. RATB introduce o linie speciala

Sambata, 12 August 2017, ora 09:30
4487 citiri
Statia de metrou Berceni se inchide azi. RATB introduce o linie speciala
Foto: Arhiva Ziare.com

Metrorex va inchide in perioada 12-15 august statia de metrou Berceni pentru lucrarile de modernizare a instalatiilor de taxare din cadrul statiei.

Termenul initial era 16-22 septembrie, dar s-a luat decizia de a se incepe mai devreme, deoarece in luna august traficul este scazut datorita vacantei scolare si a concediilor.

In plus, Guvernul le-a dat liber bugetarilor pe 14 august, asa ca au o minivacanta in perioada 12-15 august (12-13 fiind weekend, luni liber, iar marti Sfanta Maria).

"Metrorex a solicitat constructorului noului sistem de control-acces modificarea programului lucrarilor de modernizare a instalatiilor de taxare in statia de metrou Berceni.

Pentru ca disconfortul resimtit de calatori sa fie minim, termenul stabilit initial (16-22 septembrie 2017) a fost modificat luandu-se in considerare perioadele de trafic scazut din timpul vacantei scolare si a concediilor", se arata in comunicat.

"Pentru preluarea fluxurilor de calatori din zona, RATB infiinteaza o linie naveta de autobuze cu indicativ 625, care va functiona pe un traseu comun cu cel al liniei 125", anunta vineri RATB.

Autobuzele vor circula intre terminalele "Vulcan Berceni" si "Peco Silflor Move", pe traseul Str. Dumitru Brumarescu, Bd. Metalurgiei, Str. Turnu Magurele, Sos. Berceni, Sos. de Centura.

Autobuzele liniei naveta vor opri in statiile aferente liniei 125.

Conform sursei citate, in functie de cererea de transport din zona statiilor de metrou, RATB va lua masuri operative de modificare a parcului circulant.

Lucrari de modernizare la metrou

La sfarsitul lunii iunie, Metrorex a decis reducerea de la sapte la trei zile a perioadei de realizare a lucrarilor de modernizare la statiile cu o singura intrare.

Astfel, in statiile Tineretului si Aparatorii Patriei lucrarile vor avea loc in perioada 2-5 septembrie, in Dimitrie Leonida si Costin Georgian 9-12 septembrie, in Pantelimon 16-19 septembrie.

Metrorex a anuntat ca lotul existent si functional de cartele va fi schimbat cu un nou design, la finalizarea tuturor lucrarilor de modernizare control-acces, dupa ce la statia de metrou Pipera, in primele zile de la deschiderea statiei, s-a produs aglomeratie din cauza noului sistem de acces, utilizarea acestuia fiind dificila in conditiile in care ani de zile cartela de acces era introdusa intr-un anumit sens.

Din acest motiv, Metrorex si-a trimis angajatii sa-i ajute pe calatori sa treaca de poarta de acces, pentru fluidizarea traficului.

Lucrarile de modernizare a sistemului de acces in 41 de statii de metrou includ inlocuirea turnichetilor cu porti batante ce faciliteaza accesul calatorilor la metrou si evacuarea rapida in cazul unor situatii de urgenta.

Potrivit Metrorex, dupa implementarea noilor porti batante in toate statiile de metrou, acestea vor fi dotate, pe langa sistemul de citire a benzii magnetice pentru cartele, si cu un sistem de citire a cardurilor contactless.

De asemenea, Metrorex va achizitiona 139 de automate de vandut cartele prevazute sa dea rest si sa functioneze cu sistem POS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#statie metrou Berceni inchisa, #modernizare statie metrou Berceni , #metrou