Vom avea doua noi statii de metrou: Trebuiau sa fie deja gata, dar mai dureaza putin

Luni, 19 Decembrie 2016, ora 15:56
5612 citiri
Vom avea doua noi statii de metrou: Trebuiau sa fie deja gata, dar mai dureaza putin
Foto: Arhiva Ziare.com

Statiile de metrou Laminorului si Straulesti de pe Magistrala 4, care trebuiau inaugurate luni, 19 decembrie, ar putea fi date in folosinta in primul trimestru din 2017.

In acest moment sunt finalizate toate lucrarile, cu exceptia celor privind detectia si alarmarea la incendiu, anunta Metrorex.

Verificarile in vederea receptiei celor doua noi statii de metrou, situate in partea de nord a Capitalei, au demarat la inceputul lunii decembrie.

"Concluziile comisiilor de specialitate care au verificat lucrarile au evidentiat finalizarea tuturor lucrarilor de arhitectura, finisaje, lifturi si escalatoare, cale de rulare, instalatii electrice si sanitare, instalatii PSI, instalatii de ventilatie, telefonie si ceasoficare, acestea fiind in deplina stare de functionare, astfel incat probele tehnologice aferente instalatiilor, precum si ale circulatiei trenurilor sa poata fi efectuate", arata reprezentantii Metrorex.

Ei precizeaza ca, in acest moment, au ramas de finalizat o serie de lucrari privind detectia si alarmarea la incendiu, iar in perioada urmatoare testele vor continua.

"Intrucat, la acest moment, nu au fost finalizate o serie de lucrari privind detectia si alarmarea la incendiu, astfel incat sa fie asigurate in totalitate conditiile de siguranta si confort ale calatorilor, in perioada imediat urmatoare vor fi continuate testele de sistem si de circulatie a trenurilor, precum si continuarea lucrarilor nefinalizate pentru a putea fi create conditiile de punere in functiune cu calatori cat mai repede posibil (estimat in primul trimestru al anului 2017) ", mai anunta Metrorex.

Statiile Laminorului si Straulesti sunt aferente sectiunii Parc Bazilescu - Straulesti din Magistrala 4 de metrou, in lungime de 2,1 kilometri. Acestea trebuiau date in folosinta luni, 19 decembrie.

Vom avea metrou pana la aeroport: Cand incep lucrarile si care va fi traseul

Statiile de metrou din Drumul Taberei se deschid pentru public. Tronsonul va fi gata peste un an

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#metrou statii noi Laminorului Straulesti, #statii noi metrou 2017 , #metrou
Comentarii