12 militari americani au fost raniti la simularea atacului asupra bazei de la Campia Turzii

Sambata, 22 Iulie 2017, ora 22:49
18948 citiri
12 militari americani au fost raniti la simularea atacului asupra bazei de la Campia Turzii
Foto: Facebook/Bulgarian Armed Forces

12 militari americani care au participat la o parasutare de noapte in cadrul exercitiului Swift Response 17-1 de la Baza 71 Aeriana Campia Turzii au fost raniti si internati la Spitalul Militar din Cluj-Napoca.

Ofiterul de Relatii Publice din cadrul Operatiunii Atlantic Resolve, Brent M. Williams, a declarat, sambata, ca starea militarilor americani este stabila.

"12 soldati americani au suferit rani in cadrul parasutarii de noapte care a avut loc vineri in cadrul exercitiului de la Campia Turzii. Acestia au primit tratament medical de urgenta pentru rani si au fost transportati la Spitalul Militar Cluj-Napoca pentru investigatii ulterioare.

Zece dintre militari se vor intoarce in cadrul unitatii in urmatoarele 24 - 48 de ore, iar ceilalti 2 vor ramane internati pentru tratament si observatii in urma ranilor capatate. Starea medicala a celor 12 soldati este stabila", a spus Williams.

Majoritatea ranilor suferite au fost la picioare in urma aterizarii cu parasuta.

In cadrul Swift Response 17-1, exercitiu de sprijin pentru exercitiul multinational Saber Guardian 2017, au participat forte si mijloace din regimentele americane 143 Infanterie Texas si 2 Cavalerie, respectiv 800 de militari si tehnica aferenta, din Fortele Aeriene Romane, aeronave MiG-21 LanceR, IAR-330 Socat, personal si tehnica aferenta, iar din Fortele Terestre Romane au participat aproximativ 150 de militari cu transportoare amfibii blindate si sisteme de aparare antiaeriena Gepard.

Scenariul conceput pentru acest exercitiu a prevazut, sambata dimineata, inconjurarea, ocuparea, securizarea si operationalizarea in favoarea aliatilor a unei baze militare, in acest caz a Bazei 71 Aeriana Campia Turzii.

Americanii si MApN au simulat un atac la Campia Turzii, cu Humvee-uri parasutate din avioane Hercules (Video)

Actiunea militara a inceput la ora 4 si s-a incheiat dupa patru ore.

Exercitiul Swift Response 17-1 a mai cuprins, vineri, parasutarea de materiale si tehnica militara, inclusiv vehicule americane Humvee, din avioane Hercules, care au decolat de la Baza Aeriana Papa din Ungaria, pe un camp din apropierea Bazei 71 Aeriana Campia Turzii, iar vineri seara, de la ora 23, s-a executat parasutarea a peste 500 de militari americani care, ulterior, au participat la "atacarea" bazei romanesti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#militari americani raniti Campia Turzii , #militari