Un camion cu militari a cazut 40 de metri intr-o prapastie. Trei au murit si 9 au fost raniti UPDATE

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 06:29
35817 citiri
Un camion cu militari a cazut 40 de metri intr-o prapastie. Trei au murit si 9 au fost raniti UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Un camion in care se aflau 13 militari care se intorceau catre Campulung Muscel dintr-o misiune de la poligonul Cincu s-a rasturnat intr-o prapastie.

Camionul a cazut circa 40 de metri intr-o prapastie adanca de circa 100 de metri din zona Rucar. Trei militari au murit, noua au suferit traumatisme, iar unul a scapat fara nicio leziune.

Militarii fac parte din Batalionul Vanatori de Munte Dragoslavele. Cei trei militari morti se aflau in cabina camionului in momentul in care acesta s-a rasturnat si au ramas prinsi sub motor. Ceilalti zece militari se aflau in partea din spate a vehiculului militar.

Interventia s-a desfasurat cu dificultate, iar prim ministrul Mihai Tudose s-a aratat deranjat ca nu exista utilajele necesare pentru interventia in astfel de situatii si a promis ca va rezolva problema in sedinta de guvern de vineri.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT desfasurarea operatiunilor de salvare in cazul tragicului accident.

06:17 - Cei noua militari raniti sunt in stare stabila si se afla internati in spitale militare. Doi dintre ei se afla in ingrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgenta "Regina Maria" din Brasov, unul la Spitalul Militar de Urgenta "Dr. Ion Jianu" din Pitesti, iar ceilalti sase la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" din Bucuresti.

06:15 - Cei trei militari morti aveau 32, 38 si 40 de ani, iar doi dintre ei fusesera in misiuni in Afganistan.

06:10 - Si cel de-al treilea militar ramas incarcerat a fost scos decedat, dupa o interventie de cateva ore, a declarat pentru News.ro ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

01:47 - Cei sapte militari dusi la Spitalul Campulung vor fi transferati in aceasta noapte la Spitalul Militar Central.

Ceilalti doi militari raniti, care se afla la Spitalul Judetean Brasov, au rani usoare si nu vor fi adusi in Bucuresti.

Militarii care de afla la Campulung nu au lleziuni care sa le puna viata in pericol. Directorul Spitalului Campulung: "Toti sunt in stare stabila, constienti, nu au leziuni care sa le puna in pericol viata. Au leziuni ortopedice, nu au leziuni craniene sau la coloana".

01:42- Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a confirmat decesul celui de-al doilea militar ramas incercerat, precizand ca celalalt militar care este prins in cabina camionului cazut in prapastie nu a fost inca scos, iar operatiunea de descarcerare continua, informeaza News.ro.

00:57 - Premierul Mihai Tudose, la Digi 24: "Este o operatiune foarte dificila, insa Romania trebuie sa fie pregatita sa intervina in astfel de situatii. Ma uit si eu la imagini cu oameni care incearca sa rezolve situatia cu ce au la indemana, dar nu au dotarea necesara. Urmariti cu atentie sedinta de guvern de maine si veti vedea ca lucrurile se vor intampla.

Ma nemultumeste ca este prima seara in care sunt prim ministru si nu avem ce ne trebuie. Sunt acolo oameni care stiu sa coordoneze, stiu ce trebuie sa faca, numai ca ar trebui sa le si dam utilajele si instrumentele necesare".

Prim ministrul Tudose s-a aratat multumit de interventia fortelor de la fata locului, de interventia ministrului de Interne Carmen Dan, a ministrului Sanatatii, Florian Bodog si de ministrul Apararii Nationale, Adrian Tutuianu, insa a comentat de mai multe ori negativ la adresa secretarului de stat Raed Arafat.

00:37 - Ministrul Sanatatii: Din cei 7 raniti dusi la Campulung, trei vor fi transferati la Spitalul Militar. Cele doua victime duse la Brasov sunt in stare buna, stabila.

00:23 - Ceilalti doi militari ramasi incarcerati in camionul rasturnat au fost declarati decedati, au declarat pentru News.ro surse locale.

Bilantul accidentului este de trei morti si noua raniti. Cei trei militari morti se aflau in cabina camionului in momentul in care acesta s-a rasturnat si au ramas prinsi sub motor. Ceilalti zece militari se aflau in partea din spate a vehiculului militar.

Noua dintre acestia au fost preluati de ambulante si transportati la spital. Al zecelea militar a scapat fara nicio leziune si se afla la locul accidentului.

00:10 - Referitor la lipsa unui elicopter care sa poata zbura noaptea, premierul Tudose a spus la Romania TV ca "in sedinta de Guvern de vineri voi face solicitare catre ministrul de Interne ca intr-o saptamana sa ne spuna Guvernului si tarii cine trebuia sa faca asta pana acum si de ce nu a facut-o".

00:09 - "Toate cele sapte victime care au ajuns la Campulung Muscel sunt stabile si constiente", a declarat ministrul Sanatatii, Florian Bodog. Acesta a precizat ca trei dintre cei sapte au suferit traumatisme craniene.

00:04 - Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca motorul camionului a cazut peste cei doi militari incarcerati, ea precizand ca deocamdata echipele de interventie pot vedea doar picioarele acestora. Ea a mai spus ca deocamdata nu poate fi declarat decesul celor doi. Carmen Dan a adaugat ca din declaratiile supravietuitorilor reiese ca autovehiculul a ramas fara frane, conform News.ro.

00:01 - Si cele doua persoane incarcerate ar fi moarte, transmite corespondentul Digi 24, precizand ca informatia i-a fost confirmata de unul dintre salvatorii coborati sa ajute la descarcerare.

23:56 - "Un singur militar este pe picioarele lui, ceilalti toti necesita interventii. Unii au traumatisme, politraumatisme, altii au fost resuscitati", a declarat premierul Mihai Tudose, la Digi 24. Premierul a spus, din nou, ca nu este posibil sa nu se poata circula noaptea cu un elicopter, precizand ca "asta nu o sa ramana asa".

23:55 - "Operatiunea de descarcerare este in curs de desfasurare. 10 persoane au ajuns deja la spitale din Brasov si Campulung si li se face evaluarea starii de sanatate. Cea mai mare problema acum este descarcerarea persoanelor ramase", a punctat prefectul de Arges, Emilian Dragnea, la Digi 24.

23:53 - "Asteptam sa fie descarcerati. Semnele nu sunt foarte bune. Echipele incearca sa faca tot posibilul ca sa ii salveze", a spus ministrul Sanatatii, Florian Bodog la Antena 3, despre cei doi militari care sunt in continuare in camion.

23:50 - Doi raniti vor fi dusi la un spital din Brasov. Raed Arafat a spus ca de la Bucuresti au plecat deja ambulante pentru transport victime multiple.

Foto: Digi 24

23:47 - In total, sapte militari au ajuns la spitalul din Campulung Muscel, informeaza Digi 24. Acestora li se va face o evaluare si daca va fi nevoie vor fi transportati la spitalul judetean.

23:44 - Premierul Mihai Tudose a declarat, joi seara, la Realitatea TV, ca a cerut ca spitalele la care vor fi aduse victimele sa aiba asigurate rezerve de sange si tot ce este nevoie. Premierul a mai spus ca este inadmisibil sa nu poata fi facute zboruri pe timp de noapte cu elicoptere SMURD.

"Din pacate, nu inteleg de ce dupa 27 de ani nu putem efectua zbor pe timp de noapte, maine vom verifica. Este impardonabil pentru o tara in anul 2017", a adaugat Tudose, noteaza News.ro.

23:40 - Bogdan Olar, sef ISU Arges, a spus ca militarul decedat a fost descoperit la o distanta de 30 de metri mai jos fata de locul in care se afla camionul.

23:39 - "A fost stabilizat camionul si se incearca patrunderea catre militari. Echipajele medicale sunt pe pozitie pentru a prelua victimele", a declarat Bogdan Olar, sef ISU Arges, la Antena 3.

Foto: Digi 24

23:34 - "I-am solictat domnului ministru al Sanatatii Bodog sa asigure inclusiv consiliere psihologica pentru rudele celor implicati in accident. Cei implicati slujeau tara si nu au nicio vina ca nu avem drumuri bune. Erau militari ai unei tari care se dovedeste incapabila sa ii ajute la nevoie", a declarat premierul Mihai Tudose la Antena 3.

23:25 -Raed Arafat a transmis ca un militar este mort si ca ceilalti doi posibil decedati.

23:19 - MApN a transmis un comunicat oficial despre accident:

"Un autocamion avand la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vanatori de Munte a fost implicat intr-un accident de circulatie astazi, 29 iunie, in jurul orei 21.55, in apropiere de localitatea Valea Urdei, judetul Arges.

Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloana de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Campulung, s-a rasturnat in afara carosabilului.

Din informatiile primite pana acum, trei militari aflati in cabina autocamionului au ramas incarcerati, echipele de interventie fac eforturi pentru eliberarea lor.

Ceilalti zece militari, care se aflau in spatele camionului, au fost evacuati si li se acorda ingrijiri la fata locului, urmand a fi transportati de urgenta la cele mai apropiate spitale.

Ministrul apararii nationale, Adrian Tutuianu, secretarul de stat Mircea Dusa si generalul Nicolae Ciuca, seful Statului Major General se afla in deplasare catre locul accidentului.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar. Din ordinul sefului Statului Major General, a fost instituita o comisie de cercetare administrativa care va investiga circumstantele producerii incidentului".

23:17 - "Se incearca descarcerarea victimelor incarcerate. Nu am mai multe informatii", a spus Florian Bodog, ministrul Sanatatii.

23:15 - Potrivit informatiilor transmise de televiziunile de stiri, accidentul s-ar fi produs din cauza unei defectiuni a camionului.

23:12 - Emilian Dragnea, prefectul judetului Arges, a declarat ca doua dintre victimele din accidentul in care a fost implicat un camion cu militari au ajuns la Spitalul Campulung, iar Spitalul din Pitesti este pregatit sa primeasca raniti, transmite Mediafax.

23:08 - Adrian Tutuianu a transmis la Romania TV ca in camion ar fi fost, de fapt, 13 militari, mentionand ca 10 au fost scosi din camion si ca trei sunt incarcerati.

23:05 - "Operatiunea de salvare se desfasoara cu greutate, terenul este accidentat si este intuneric", a declarat la Digi24 Madalina Epure, purtator de cuvant al ISU Arges.

23:04 - La fata locului au ajuns doua echipe ale Salvamont Campulung, care se pregatesc sa coboare in zona unde se afla camionul.

23:03 - Convoiul de militari se indrepta catre Campulung Muscel, venind de la poligonul Cincu.

23:02 - Amintim ca exista pericolul ca in orice moment camionul sa cada in rapa adanca de 100 de metri, pentru ca in prezent nu este asigurat.

Corespondentul Digi 24 transmite ca din informatiile pe care le are de la fata locului sunt patru morti, dar informatia nu a fost confirmata de autoritati.

22:58 - "Se deplaseaza spre spital trei ambulante cu cinci victime. Am chemat medici de acasa", a declarat Grigore Stanescu, directorul spitalului din Campulung, la Antena 3.

22:55 - "Vom lua toate masurile sa salvam vietile, sa-i ducem la spital rapid si sa stabilim imprejurarile producerii incidentului", a spus ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, la Digi 24.

22:53 - In convoiul care se intorcea din misiune erau mai multe camioane. Cei care au acordat primul ajutor militarilor cazuti in prapastie au fost chiar colegii lor din celelalte camioane.

22:50 - "La fata locului a fost trimisa o echipa de cercetare de la criminalistica, iar ancheta va fi desfaurata de procurori militari", a declarat Madalin Zamfir, de la Politia Arges, pentru Digi 24.

22:48 - Accidentul s-a produs intr-o zona cu foarte multe serpentine.

22:46 - Militarii scosi din camion nu au fost inca transportati la spital, medicii oferindu-le primul ajutor la fata locului, anunta Digi 24.

22:46 - Reprezentanti ai ISU Arges au declarat pentru News.ro ca zece militari au fost scosi, alti trei fiind incarcerati si avand "sanse minime de supravietuire".

22:44 - Departamentul pentru Situatii de Urgenta transmite ca au fost alertate 9 echipaje medicale SMURD si 6 SAJ Arges. De asemenea, actioneaza si 3 autospeciale de stingere cu modul de descarcerare si prim ajutor.

22:35 - Raed Arafat a anuntat la Antena 3 ca rapa este mult mai adanca, ar avea in jur de 100 de metri, si ca exista riscul ca respectivul camion sa alunece din locul in care se afla acum.

22:25 - "Am declansat codul rosu la cateva minute dupa accident. Informatiile certe sunt ca exista 12 victime, confirmate. E vorba de un accident rutier. O masina militara cu 12 militari care se intorceau catre Campulung. Starea victimelor nu o cunoastem. Au ajuns ambulante. Se face o evaluare. Nu avem date despre persoane decedate. Stim ca erau 12 militari in camion, nu putem sa dam elemente despre starea lor. Am inteles ca sunt supravietuitori. Cati sunt in stare grava sau mai putin grava nu va putem spune. Sunt victime incarcerate", a declarat Dragnea Emilian, prefectul judetului Arges, la Antena 3.

22:20 - Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, se indreapta catre locul accidentului, informeaza Antena 3.

"Informatiile sunt cele care au fost furnizate de MAI. Sunt in legatura cu Carmen Dan. Eu am plecat spre Dambovicioara. Urmeaza sa vedem daca putem sa utilizam un elicopter, daca nu, pe sosea. Am dispus masurile necesare", a spus Tutuianu la Antena 3.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#militari morti camion prapastie, #militari morti Rucar , #militari