Militarul mort in Afganistan va deveni cetatean de onoare al Galatiului

Luni, 24 Martie 2008, ora 13:35
1608 citiri
Militarul mort in Afganistan va deveni cetatean de onoare al Galatiului

Primaria municipiului Galati ii va acorda titlul de cetatean de onoare sublocotenetului post mortem Ionut Cosmin Sandu, decedat, joi, in zona Zabul din Afganistan, si, impreuna cu societatea de constructii Vega '93, ii va oferi un apartament cu doua camere familiei militarului, relateaza NewsIn.

"Din relatarile mass-media, am vazut ca motivul care l-a determinat (pe sublocotenentul p.m. Ionut Cosmin Sandu - n. red.) sa faca aceasta deplasare (in Afganistan - n. red.) a fost acela de a strange bani pentru a cumpara o locuinta pentru familia sa.

Consideram ca acest apartament pe care vrem sa il oferim familiei, impreuna cu administratia locala, ar fi o mica, mica usurare", a declarat Coneliu Istrate, patronul Vega '93.

Omul de afaceri a precizat ca, in cazul in care consilerii locali nu vor fi de acord cu propunerea edilului-sef, aceea ca CL sa suporte jumatate din costurile apartamentului ce va fi donat familiei Sandu, Vega '93 va acoperi in totalitate aceste costuri.

Apartamentul are doua camere, o suprafata de 81 metri patrati si face parte dintr-un ansamblu rezidential privat, care va fi gata la sfarsitul acestui an.

"Locuinta va fi utilata la cheie, iar termenul de predare este 31 decembrie 2008, cel mai apropiat termen din programatorul companiei pentru acest an", a afirmat Istrate.

Omul de afaceri nu a putut dezvalui costurile estimative ale apartamentului, explicand ca in eventuala intelegere cu administratia locala nu doreste sa fie luat in calcul pretul de piata, care include profitul, ci pretul de cost.

Potrivit familiei, sublocotenentul Ionut Cosmin Sandu a plecat in Afganistan alaturi de colegii sai din Batalionul 300 Infanterie Mecanizata "Sfantul Andrei" din Galati pentru a strange banii necesari achizitionarii unui apartament.

Pana la momentul plecarii in misiune, militarul, sotia lui si cei doi copii locuiau impreuna cu socrii intr-un apartament de doua camere dintr-un cartier periferic al Galatiului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A murit un cunoscut critic literar. Anunțul făcut de Uniunea Scriitorilor din România
A murit un cunoscut critic literar. Anunțul făcut de Uniunea Scriitorilor din România
Criticul literar Dan Cristea, director al revistei ''Luceafărul de dimineaţă'', a decedat la vârsta de 81 de ani. Anunţul a fost făcut sâmbătă de Uniunea Scriitorilor din România....
Posibilă sinucidere la un spital din Capitală. Medic găsit mort la serviciu. Surse medicale susțin că acesta ar fi lăsat un bilet de adio
Posibilă sinucidere la un spital din Capitală. Medic găsit mort la serviciu. Surse medicale susțin că acesta ar fi lăsat un bilet de adio
Un medic de la Institutul C.C. Iliescu din București a fost găsit inconștient, vineri, 12 aprilie, chiar la serviciu. Deși s-au început imediat manevrele de resuscitare, medicul nu a mai putut...
#militar, #mort, #Afganistan, #cetatea, #onoare, #Galati , #militari