Soldatii de elita din Legiunea Spaniola au devenit obezi

Vineri, 05 Ianuarie 2018, ora 06:47
20880 citiri
Soldatii de elita din Legiunea Spaniola au devenit obezi
Foto: Facebook/ Ministerul Spaniol al Apararii

Membrii Legiunii Spaniole, regimentul de elita al armatei Spaniei, supranumiti "Logodnicii Mortii" si cunoscuti pentru duritatea si anduranta lor, au primit, oficial, sfaturi de nutritie si de exercitii fizice, dupa ce s-a constatat ca 6% dintre ei sunt obezi.

"Legiunea a ajuns intr-o situatie care necesita o serie de masuri pentru a reduce excesul de greutate in randul personalului", se arata intr-o nota interna a armatei spaniole publicata de cotidianul El Pais si preluat de The Guardian.

Documentul noteaza ca factori precum lipsa de sali de forta si varsta crescuta a legionarilor contribuie la aceasta problema.

Aproximativ 3.000 de legionari au fost testati pentru a li se masura indicele masei corporale, iar, dintre acestia, 180 s-au dovedit a avea un indice de 30 sau mai mult, ceea ce-i face obezi. Ei au primit examinare medicala, sfaturi nutritionale si planuri de exercitii pentru a slabi intre 500 de grame si 1 kilogram pe saptamana.

Cu toate ca reprezentantii Legiunii afirma ca fara aceste masuri sunt "condamnati la pierderea prestigiului militar", ei admit ca a fi supraponderal "poate fi din cauza unor factori culturali, medicali sau chiar psihologici, care trebuie tratati in mod adecvat".

Un purtator de cuvant al armatei a declarat ca initiativa, demarata in septembrie anul trecut, a fost conceputa in asa fel pentru a imbunatati starea de bine a militarilor.

"Feedbackul a fost foarte pozitiv, iar rezultatele preliminare sunt bune", a spus el. "Vedem ca exista multa vointa din partea legionarilor in acest caz, desi slabitul este o misiune dificila. Vrem doar sa le oferim o mana de ajutor", a mai afirmat purtatorul de cuvant.

Legiunea Spaniola ("La Legion") a fost infiintata acum mai bine de o suta de ani, dupa modelul Legiunii Straine Franceze. Cel mai cunoscut membru al ei este fostul dictator Francisco Franco.

Legionarii spanioli sunt recognoscibili dupa sepcile lor cu ciucuri si camasile descheiate la piept. Ei au devenit atractia Internetului anul trecut, cand un utilizator de Twitter a postat o poza cu niste legionari si a scris: "Uniformele legionarilor spanioli nu au nasturii de sus ai camasii, ceea ce-i face pe acesti soldati sa para cei mai gay asasini din Europa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Israelul a fost atacat din Liban. Mai mulți soldați dar și civili israelieni sunt răniți, unii în stare gravă
Israelul a fost atacat din Liban. Mai mulți soldați dar și civili israelieni sunt răniți, unii în stare gravă
Hezbollahul libanez a declarat miercuri că a lansat rachete şi drone asupra unei instalaţii militare din nordul Israelului, un incident despre care armata israeliană (IDF) a anunţat că s-a...
A intrat în vigoare o nouă lege a mobilizării în Ucraina. Textul de lege a stârnit nemulțumirea militarilor
A intrat în vigoare o nouă lege a mobilizării în Ucraina. Textul de lege a stârnit nemulțumirea militarilor
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat legea mobilizării împotriva invaziei ruse, un text controversat din cauza dispariţiei în ultimul moment a unei clauze care prevedea o...
#legiunea spaniola, #soldati spania, #Militari , #militari