A murit unul dintre minerii prinsi sub pamant la Lupeni UPDATE: Noutati despre starea ranitilor

Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 10:51
17272 citiri
A murit unul dintre minerii prinsi sub pamant la Lupeni UPDATE: Noutati despre starea ranitilor
Foto: Facebook/Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Unul dintre cei trei mineri prinsi sub pamant de o surpare la Lupeni a fost scos decedat din subteran.

Trei oameni au fost prinsi sub pamant, la o adancime de 500 de metri, dupa ce o galerie s-a surpat joi dupa-amiaza in mina Lupeni, de langa Petrosani, in judetul Hunedoara.

UPDATE 20:10 - Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anuntat ca salvatorii aud vocile minerilor, dar ca nu pot spune daca toti trei sunt in viata. Acesta a precizat ca se inainteaza cu un metru pe ora. Important de precizat este ca galeriile sunt ventilate, ceea ce inseamna ca minerii au aer.

UPDATE 22:16 - Salvatorii au ajuns la primul miner prins sub pamant. Acesta este constient, dar nu foarte coerent din cauza contuziilor, a transmis ministrul Toma Petcu.

UPDATE 23:34 Toma Petcu a anuntat ca un al doilea miner a fost gasit de salvatori, urmand sa fie scos la suprafata. La fel ca primul gasit, si cel de-al doilea ortac este constient si cooperant.

UPDATE 6 octombrie - 06:56 Cel de-al treilea miner blocat a fost gasit decedat.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Hunedoara, Anemona Doda, s-a incercat resuscitarea la fata locului, insa fara succes, apoi a fost scos la suprafata si a fost declarat decesul. Avea 38 de ani, transmite News.ro.

In plus, primul miner scos din subteran are multiple traumatisme si tracturi, fiind transportat in coma indusa la Spitalul Floreasca, in timp ce al doilea nu are probleme grave, fiind dus la spitalul din Petrosani.

UPDATE 07:55 - Minerul transportat la Spitalul Floreasca din Capitala este in stare extrem de grava si este supus unei interventii chirurgicale, a declarat purtatorul de cuvant al unitatii medicale, dr. Bogdan Oprita.

"A suferit un sindrom de strivire extrem de grav, in urma caruia s-au produs o serie de modificari in organism. Are insuficienta renala, iar leziunile sunt cele specifice acestui sindrom. La acest moment este in sala de operatii pentru o fractura (...) Totii muschii corpului au fost practic topiti si organismul lui are o suferinta generalizata", a spus Bogdan Oprita.

UPDATE 10:51 - Minerul internat la spitalul din Petrosani a suferit mai multe contuzii si politraumatisme, dar viata nu ii este in pericol.

"Starea lui este mai buna decat a celui transportat la Floreasca si viata nu ii este in pericol", a spus prefectul judetului Hunedoara, Fabius Szekely.

Intrebat despre cauzele accidentului, Fabius Szekely a spus ca ITM si Politia au inceput anchete, iar expertii vor stabili cauzele.

Prefectul intentioneza sa convoace, saptamana viitoare, reprezentantii Complexului Energetic, pentru a discuta cu ei despre probleme legate de coordonarea situatiilor de urgenta.

Operatiunea de salvare de la Mina Lupeni - unde s-a surpat tavanul unui abataj - a durat mai bine de 15 ore.

Ministrul Toma Petcu a explicat pentru Mediafax in ce conditii a avut loc accidentul: "Se efectuau lucrari de montare a unor stalpi de sustinere intr-o zona de mierit. In timpul acestor lucrari, s-a produs o prabusire. In urma prabusirii, opt din cei 11 mineri au reusit sa iasa la suprafata".

Mina Lupeni este una dintre putinele mine care mai functioneaza in zona. Aici lucreaza zilnic, in schimburi, aproximativ 200 de persoane.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#mineri prinsi subteran mina Lupeni, #galerie mina Lupeni surpat, #accident mina Lupeni , #minerit