Miron Cozma alaturi de mineri, la Uricani

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 08:29
2229 citiri
Miron Cozma alaturi de mineri, la Uricani

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a ajuns marti in Vestul Vaii Jiului, acolo unde a participat la funeraliile ortacilor.

El a tinut sa precizeze ca a venit cu gandul de a le fi alaturi celor care au plecat pe un ultim drum spre mina si ca asa ar fi procedat si la Petrila, insa, atunci a fost de-a dreptul impiedicat sa o faca.

Miron Cozma crede ca a avut noroc si a putut participa la funeralii, doar pentru ca ortacii au fost inhumati separat, asa incat a reusit sa ajunga acolo unde a dorit.

"Ortacii mei au murit si nu pot fi decat aici. Am incercat sa vin si la momentul Petrila, dar au avut grija atunci domnii de la Bucuresti, tovarasul nostrum comandant supreme Traian Basescu sa dispuna celor de la Timisoara, Jandarmeriei, sa-si trimita trupe speciale in zona muntilor Parang sa ma opreasca.

Si astazi nu am primit permisiunea dar am dreptul sa vin aici pentru ca domnii care m-au judecat nu stiu geografie. Au crezut ca Petrosaniul este Valea Jiului. Am avut noroc si pentru ca nu s-a facut o inmormantare in grup, ci s-a facut pe zone si e normal ca oamenii sa nu se stranga.

Daca ar fi fost sa fie inmormantare in grup probabil ca am fi asistat la una dintre cele mai mari procesiuni din zona pentru ca ar fi venit foarte multi. Asa daca sunt 5 inmormantari nu au cum sa se imparta in cinci directii", declara Miron Cozma.

Cozma mai crede si ca ortacii au murit cu zile si puteau sa traiasca, daca ar fi lucrat cu aparatura performanta.

"Daca echipamentul de securizare, ma refer aici ventilatoare, compresoare si tot sistemul care era actionat electric era de performanta la momentul deculparii gazele trebuiau sa fie diluate. Nu e posibil sa ai metan in galeria principala de acces. Asta e impotriva oricaror norme de protectia muncii si a profesiei de miner daca vreti", mai spune fostul lider al minerilor din Valea Jiului.

Si despre inchiderea minelor, Cozma spune ca acestea se fac aberant.

Mai mult, fostul lider si-a intarit spusele, afirmand ca minele vor ajunge sa fie inchise in 3 ani de acum incolo.

"O data cu cele trei mine se inchid si celelalte patru in acelasi timp. Se spun aberatii. S-au alocat bani pana in 2018 asta e termenul stabilit de UE dar inchid pana in 2014 pana la alegeri. E clar ca ele se vor inchide de la sine nefiind subventionate, nu au bani de salarii dar ce sa vorbim pentru investitii. Oamenii nu au ce sa faca. Din moment ce Boc a stiut si a avut un program coerent pentru zona de ce fabrica Nokia a facut-o la Cluj si nu aici, de ce nu aduce orice alceva viabil in afara de minerit aici", mai spune Miron Cozma.

Cozma nu a uitat sa precizeze ca isi va face partid si ca va candida la alegerile europarlamentare, asta pentru ca vrea sa ii sprijine si pe cei din Valea Jiului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Miron Cozma Uricani, #explozie mineri Uricani , #minerit