Miron Cozma il ameninta cu minerii pe Traian Basescu

Joi, 08 Martie 2012, ora 20:19
5111 citiri
Miron Cozma il ameninta cu minerii pe Traian Basescu
Foto: Romania TV

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a declarat ca pe presedintele Traian Basescu ar trebui "sa-l fereasca Dumnezeu" sa iasa toti minerii in strada.

"Domnule Basescu si domnilor guvernanti, sa va fereasaca Dumnezeu sa iesim in strada! Nu vom fi doar mineri. Sa-i fereasca sa il provoace pe Miron Cozma, nu mi-e frica de ei, mi-e frica doar de Dumnezeu. Nu este tara lor", a spus Miron Cozma, intr-o interventie joi seara, pentru Romania TV.

El a precizat ca cei mai nemultumiti mineri sunt cei disponibilizati de Traian Basescu si de fostii prim-ministri Victor Ciorbea si Radu Vasile, in 1997 si 1998.

"Daca le cer celor 5.000 de mineri sa vina la Constanta dupa mine, la Constanta vin dupa mine. Ne-au intors pe vremea lui Ceausescu? Chiar vrea (Traian Basescu - n. red.) sa iesim cu totii in strada? Am stat in banca mea pana acum", a afirmat Miron Cozma.

Proces cu Elena Udrea

Pe de alta parte, "Luceafarul huilei" a mai spus ca a dat-o in judecata pe Elena Udrea, fostul ministru al Turismului.

"Am dat-o in judecata pe Udrea si va avea proces cu mine, mi-a distrus casa in care locuiam", a subliniat fostul lider al minerilor, referindu-se la hotelul Histria, din Mamaia.

Miron Cozma si Marinela Nitu se numarau printre locatarii hotelului Histria, care a inceput sa fie demolat pe 28 decembrie 2011.

Miron Cozma face scandal si ameninta cu instanta - i se demoleaza apartamentul

Cei doi ocupau un apartament la etajul patru, adica exact unul dintre cele doua vizate de demolarile cu scandal.

Miron Cosma anuntase ca-l va da in judecata pe procurorul de caz, pentru violare de domiciliu. El locuia in apartament din 2009, cu chirie.

"Vreau sa mai fac un anunt public: daca voi sesiza cea mai mica legatura intre demolari si Miron Cozma ca lider al Partidului Muncitorilor, ii dau in judecata pe Boc, Udrea si Basescu", a amenintat atunci Miron Cozma.

Elena Udrea, bicicletele si promisiunile electorale

Tot cu privire la actuala Putere, Cozma a completat ca guvernantii "au nevoie de bani, incep promisiunile electorale" si ca a anticipat ca in 2012 vor avea loc cresteri salariale, chiar inaintea alegerilor. Totodata, el crede ca se vrea iesirea minerilor in strada pentru a se demonstra Fondului Monetar International ca in Romania sunt probleme deosebite.

"Au nevoie de bani, incep promisiuni electorale. Udrea a adus din China 20.000 de biciclete pentru a le da locuitorilor Capitalei. Le-am spus liderilor de sindicat ca aceste drepturi li se vor da in anul in care vor avea loc alegeri parlamentare", a mentionat fostul lider al minerilor.

Miron Cozma considera ca banii care se vor da inapoi celor afectati de taierile salariale de 25%, din 2010, sunt doar cei "care li s-au luat si care li s-au promis inapoi", precizand ca "povestile nemuritoare pe care le vand guvernantii sunt fara rezultat".

Noii ministri PDL - marionetele celor care au fost

El a mai declarat ca este "inadmisibil" ca fostul ministru al Economiei Ion Ariton sa nu fie respectat de Lucian Bode, actualul ocupant al acestei functii, pentru care nu mai este valabil un act semnat de predecesorul sau.

Fostul lider al minerilor a precizat ca cei doi sunt nu doar din acelasi partid politic, ci si din acelasi guvern, ministrii noi fiind "marionetele celor care au fost".

Referindu-se la Compania Nationala a Huilei, Miron Cozma a acuzat ca aceasta este subventionata artificial si ca nu tot mineritul din Romania este subventionat.

"Carbunele este vandut la un nivel prestabilit de Ministerul de Finante tocmai pentru ca a fost subventionata aceasta zona. Am crezut si am sperat ca se va schimba ceva in bine. Vom regreta candva ca am ars huila din Valea Jiului", a conchis fostul lider al minerilor.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#Miron Cozma amenintari Traian Basescu, #Miron Cozma proteste mineri, #proteste mineri Valea Jiului, #Miron Cozma judecata Elena Udrea , #minerit