Greva foamei in Valea Jiului - banii promisi de la Guvern nu mai vin

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 12:04
1417 citiri
Greva foamei in Valea Jiului - banii promisi de la Guvern nu mai vin
Foto: Ziare.com/Marius Mitrache

Sase fosti angajati ai Companiei Nationale a Huilei au intrat de vineri seara in greva foamei in fata sediului companiei, nemultumiti de faptul ca nu au primit sumele stabilite cu ocazia disponibilizarii.

Oamenii acuza Guvernul ca ii minte si spun ca nu vor renunta la protest pana ce nu li se vor da sumele de bani care li se cuvin.

"Nu vrem decat banii care ni s-au aprobat in momentul in care am semnat ca ne disponibilizam. Nimic altceva. Cei din CNH si de la Guvern ne promit ca ne primim banii, dar noi nu traim cu promisiuni. Celor de la banca nu le putem da promisiuni", spun oamenii.

Inca de vineri dupa-amiaza cateva zeci de mineri disponibilizati s-au adunat in fata Companiei Huilei de la Petrosani pentru a protesta din cauza ca li se amana acordarea banilor negociati in momentul disponbilizarii.

Oamenii sunt nemultumiti ca in luna noiembrie nu si-au primit banii pe cea de a doua transa de disponibilizare si nici platile compensatorii, undeva la minim 7.000 de lei de persoana.

Ei mai spun ca in aceasta luna trebuia sa fi primit si cea de-a treia transa de bani, insa nu au decat promisiuni si amanari.

Mai mult, oamenii cred ca acum cei din CNH ar incerca sa-i pacaleasca, dupa ce li s-a impartit un act pe care sa-l semneze si din care reiesea ca renunta la cea de a doua transa de bani.

Cei sase fosti angajati ai CNH care au intrat in greva foamei, printre care se afla si o femeie, sustin ca nu vor renunta la protest pana ce nu isi vor vedea banii in cont.

Protestatarii pretind ca ei nu au cerut pomeni, ci doar drepturile lor, si se tem ca nu vor mai primi cea de a treia transa a salariilor compensatorii, negociata in scris la iesirea din sistem.

Guvernul a aprobat, in sedinta din data de 6 decembrie, ajutoare de urgenta care se cifreaza la aproximativ 8 milioane de lei minerilor disponibilizati de la exploatarile miniere Petrila, Paroseni si Uricani, care urmeaza sa-si inceteze activitatea.

Ca reactie la protestul fostilor mineri, presedintele CJ Hunedoara, Ioan Mircea Molot, solicita Guvernului sa-si respecte angajamentul fata de minerii disponibilizati din Valea Jiului si sa rezolve cat mai urgent situatia sociala de aici pentru a fi evitate posibile tragedii in aceasta zona.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#greva foamei CNH, #greva foamei mineri, #mineri disponibilizari Valea Jiului , #minerit