Vinovat pentru explozia de la Petrila, salvator in subteran

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 20:38
1472 citiri
Vinovat pentru explozia de la Petrila, salvator in subteran

Fostul director al Exploatarii Miniere Petrila, Aurelian Necula, condamnat in prima instanta la 7 ani si 6 luni de inchisoare pentru accidentul de munca din 2008, face parte din echipele de salvatori care incearca sa raceasca o zona unde s-a produs o autoincalzire a carbunelui.

De cateva zile salvatorii de la Petrila si Salvamin se chinuiesc sa stinga un foc care a aparut in subteran in zona de exploatare.

Potrivit specialistilor in domeniu, focul este rezultatul auto-aprinderii carbunelui si a aparut in frontul de lucru, iar daca nu va fi stins in cateva zile, atunci activitatea de extractie ar putea fi oprita complet.

Practic, in acest moment productia nu a fost oprita, pentru ca din mina se scoate carbune, dar responsabilii de la subunitatea miniera sunt obligati sa gestioneze corect situatia.

Potrivit inspectorilor cu securitatea in munca, daca in decursul a trei cicluri de sapare salvatorii nu reusesc sa opreasca arderea si nu elimina jarul, exploatarea carbunelui in acel front va trebui sa fie oprita.

Locul in care a izbucnit focul este unicul front din mina Petrila de unde se mai extrage carbune acum.

Echipe mixte de la Petrila si Salvamin se lupta sa raceasca huila

Echipe mixte de salvatori de la Exploatarea Miniera Petrila si Statia centrala de Salvare Miniera SALVAMIN Petrosani lucreaza la un program de racire a unei zone unde s-a produs o autoincalzire a carbunelui.

Programul se desfasoara la abatajul 433 de la EM Petrila, iar surse bine informate spun ca printre salvatorii de la SALVAMIN care actioneaza in subteran se afla si fostul director al minei, Aurelian Necula, care, dupa tragedia din noiembrie 2008, a fost mutat la statia centrala de salvare.

Directorul general al Companiei nationale a Huilei Petrosani, Constantin Jujan, a confirmat ca Necula face parte din aceste echipe de salvatori care actioneaza la Petrila.

"Este un program la care se lucreaza cu salvatori de la Petrila si de la SALVAMIN. Aurelian Necula este in componenta echipelor de salvare de la Salvamin", a precizat Jujan.

Operatiunile din abataj au inceput inca de marti, dupa ce s-a semnalat o autoincalzire a huilei. Fost director al EM Petrila in 2008, Aurelian Necula lucreaza acum direct cu salvatorii minieri care au supravietuit tragediei, in care 15 persoane si-au pierdut viata.

Dupa accident, acesta a fost transferat la SALVAMIN si este adjunct al statiei de salvare miniera.

In acelasi timp, Necula este judecat pentru ucidere din culpa si infractiuni la protectia muncii, fiind condamnat de Judecatoria Targu Jiu la sapte ani si sase luni de inchisoare.

Procesul se afla in faza de recurs, la Tribunalul Gorj, care urmeaza sa se pronunte in data de 26 septembrie in acest dosar extrem de complex.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#incendiu Petrila, #mina Petrila, #accident mina, #explozie mina, #vinovat explozie mina , #minerit