Ziare.com

Cartel Alfa anunta miting de protest, marti, la Parlament, fata de Legea salarizarii

Duminica, 28 Mai 2017, ora 20:22

   

Cartel Alfa anunta miting de protest, marti, la Parlament, fata de Legea salarizarii
Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa anunta pentru marti, la ora 11:00, la Palatul Parlamentului, un miting de protest fata de prevederile proiectului Legii-cadru de salarizare a personalului platit din fonduri publice.

Manifestantii vor solicita Comisiei de munca a Camerei Deputatilor, camera decizionala, sa adopte si sa sustina amendamentele propuse de organizatiile sindicale, precizeaza Cartel Alfa intr-un comunicat.

Sindicatele din administratia publica au inaintat Parlamentului proiectul grilelor de salarizare pentru administratia publica locala.

"In lipsa acestor grile, practic, administratia locala devine un teritoriu integral politizat care, in locul profesionalizarii serviciilor catre populatie, prin criterii clare de salarizare, unitare pentru tot sistemul de administratie, va fi la mana, pixul si interesele de moment ale celor de la putere", sustin semnatarii.

Cartel Alfa afirma ca stabilirea nivelului salariilor de baza exclusiv de catre alesii locali, care nu au competenta necesara in acest domeniu, fiind alesi politic si nu dupa competente precum lucratorii din domeniu, va duce la politizarea excesiva a functiei publice, la un nou val de discriminari in administratia publica locala si la mentinerea si adancirea haosului din sistem.

"Credem ca aceasta masura propusa de partidul de guvernare prin legea salarizarii este doar un prim pas intr-un program mai amplu de subordonare politica a actului administrativ, care va fi continuata prin procesul descentralizarii, realizat in principal dupa considerente si interese politice si nu de eficienta", se mai arata in comunicat.

Proiectul Legii salarizarii intra, luni, in dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputatilor, care este for decizional in aceasta speta.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1090 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor