Godina comenteaza "reprezentatia" tinerei actrite ridicata de jandarmi la Cluj

Duminica, 02 Iulie 2017, ora 09:38
8471 citiri
Godina comenteaza "reprezentatia" tinerei actrite ridicata de jandarmi la Cluj

Politistul Marian Godina comenteaza incidentul de la Cluj, unde o tanara actrita a fost ridicata de jandarmi sub acuzatia ca ar fi perturbat o manifestatie in favoarea familie traditionale, spunand ca a fost pentru a doua oara cand a descoperit o actrita de care nu auzise, "dar nu pentru ca ar fi facut vreun rol extraordinar in vreun film premiat, ci pentru ca a tinut sa joace in public, gratuit, un rol de circar".

O tanara actrita a fost smulsa din multime si bagata in duba la marsul Noii Drepte din Cluj

Godina mai afirma ca, "din fericire, tot pentru ea, jandarmii au bagat actoria in duba, pentru ca legea e clara in privinta unor astfel de manifestatii, iar cand prezenta unei persoane instiga, acea persoana trebuie indepartata, pentru ca lucrurile sa nu degenereze, asta pentru protectia ei in primul rand".

Jandarmii explica de ce au bagat-o in duba pe actrita Oana Mardare: Savarsea "acte de tulburare" si, de fapt, au protejat-o

"Ieri a fost pentru a doua oara cand am descoperit o actrita de care nu auzisem, dar nu pentru ca ar fi facut vreun rol extraordinar in vreun film premiat, ci pentru ca a tinut sa joace in public, gratuit, un rol de circar. Actrita noastra a participat la un mars LGBT, dupa care a tinut sa mearga si la manifestatia antigay. S-a dus acolo, dupa cum ea ne spune, ca sa faca dialog, adica nu doar sa asculte si sa taca (ceea ce era oricum ostentativ) ", isi incepe politistul postarea de pe Facebook.

El comenteaza ironic demersul tinerei, spunand ca "s-a gandit ea cumva ca oamenii aia, ale caror pareri sunt neschimbate de cateva secole, pot fi adusi pe calea cea dreapta de catre ea, prin dialog".

"Si-o fi zis ceva de genu: Ma, cu oamenii aia o fi dialogat careva? Ia, ca ma duc eu sa-i luminez. O sa dialoghez eu cu ei si vor intelege cat de incuiati sunt. Ba chiar vor pleca unii de la mars tinandu-se de mana cate doua cefe late, dintre care una va tine si un trandafir in dinti in timp ce isi va suna nevasta sa o anunte ca divorteaza pentru ca s-a reprofilat si si-a descoperit adevarata dragoste. Nevasta-sa se va bucura de veste pentru ca si ea flirta de ceva vreme cu vecina de la trei. De maine vor fi niste oameni destupati, atat la figurat cat si la propriu", continua politistul.

El subliniaza ca lucrurile nu s-au intamplat cum probabil se astepta fata, "pentru ca acolo nu erau absolventi de filosofie dornici de dezbateri cu argumente pro si contra", dar adauga ca cei aflati la mitingul pentru sustinerea familiei traditionale aveau dreptul sa-si exprime parerile "in cadru organizat si autorizat, la fel cum si ea a avut dreptul de a face asta la marsul la care participase in aceeasi zi si care nu fusese perturbat de nimeni din cealalta tabara".

"Din fericire, tot pentru ea, jandarmii au bagat actoria in duba, pentru ca legea e clara in privinta unor astfel de manifestatii, iar cand prezenta unei persoane instiga, acea persoana trebuie indepartata, pentru ca lucrurile sa nu degenereze, asta pentru protectia ei in primul rand. Oare ce iesea daca nu erau jandarmii deloc? Se mai ducea acolo dornica de dialog?", spune Marian Godina, care considera trist faptul ca "formatori de opinie" vorbesc despre un nou abuz al Jandarmeriei fara a se documenta daca jandarmii au procedat legal.

"Era suficient de citit Legea 60/1991 si de gandit ca ea se aplica la fel si pentru barbati, si pentru femei. Ca doar tot suntem impotriva discriminarii. Si cred ca oricum au rugat-o frumos cam de prea multe ori", scrie politistul, care felicita Jandarmeria Romana.

Oana Mardare, o tanara actrita, care asista la mitingul organizat sambata, in centrul Clujului, de mai multe organizatii care sustin familia traditionala a intrat in conflict cu manifestantii dupa ce a comentat afirmatiile unui dintre ei cu privire la un miting al comunitatii LGBT, desfasurat anterior.

Incidentul a determinat interventia jandarmilor, iar imaginile difuzate ulterior o aratau pe tanara cum este tarata de jandarmi, cum tipa si apoi cum este dusa la duba Jandarmeriei impotriva vointei ei si in pofida argumentelor celor care au asistat la respectiva scena.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#mars actrita Jandarmerie Cluj, #mars Cluj , #miting