A murit Mircea Albulescu

Vineri, 08 Aprilie 2016, ora 10:15
37832 citiri
A murit Mircea Albulescu
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Actorul Mircea Albulescu, pe numele adevarat Iorgu Constantin V. Albulescu, a murit, vineri, la varsta de 81 de ani.

Albulescu s-a stins din viata la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, unde fusese internat joi dupa-amiaza, cu probleme respiratorii, potrivit Digi 24.

El a fost supus unei interventii chirurgicale pe cord in 2014, cand i s-au montat trei stenturi. De 30 de ani, actorul suferea de diabet.

Trupul actorului va fi depus sambata la Teatrul National din Bucuresti. Mircea Albulescu va fi inmormantat, duminica, cu onoruri militare.

Mircea Albulescu, nascut pe 4 octombrie 1934, a avut o cariera de zeci de ani. De-a lungul timpului a jucat in piese de teatru pe scenele Teatrului Municipal din Bucuresti, Teatrului de Comedie si Teatrului National din Bucuresti.

Printre filmele in care a aparut actorul se numara "Dacii", "Mihai Viteazul", "Zile Fierbinti", "Revansa", "Pentru Patrie", "Nea Marin Miliardar", "Mihail, caine de circ", "Capcana Mercenarilor", "Wilhelm Cuceritorul", "Viraj periculos", "Ziua Z", "Noi, cei din linia intai", "Somnul Insulei", "Semnul sarpelui", "Mania", "Sapte zile", "Scrisorile prietenului", "Dincolo de pod", "Artista, dolarii si ardelenii" sau "Craii de Curtea Veche".

Reactii de pe scena artistica

"Romania a mai pierdut un mare actor, din pacate. A avut mai multe probleme, dar era un luptator, era un om care nu se plangea si lupta", a declarat la B1 TV actorul George Ivascu, care a precizat ca Mircea Albulescu incepuse repetitiile in aceasta saptamana pentru o noua piesa pusa in scena la Teatrul Metropolis.

Florin Piersic a vorbit despre pierderea suferita de scena teatrului romanesc.

"Crea personaje din amanunte. Era extraordinar de talentat. Nici nu stie publicul romanesc pe care eu il ador. Nu imi vine sa cred ca sunt singurul care, stiind ca la Timisoara a avut un accident cerebral, am luat legatura cu el si m-am dus la spital. Pentru ce? Pentru ca l-am iubit foarte tare.

Nici nu stie publicul romanesc ce pierdere este acest Mircea Albulescu. Sunt speriat, pur si simplu, pentru ca toti din colegii mei, din partenerii mei pleaca in stele. Nu pot sa spun ca Dumnezeu sa il tina la dreapta lui, dar pentru mine e inca o palma data de soarta pierzand inca un om de care am fost extraordinar de legat", a declarat Florin Piersic, in lacrimi, la Realitatea TV.

Si actrita Cristina Deleanu a vorbit, la Realitatea TV, despre moartea actorului pe care il descrie ca fiind "un monstru de talent"

"Daca tineretul se uita la filmele vechi poate sa vada, a fost un monument. Mircea a fost un monument. Eu il stiu de foarte tanar. A ramas tanar si frumos. A ramas un monstru de talent. Un prieten drag de care o sa ne fie dor", a spus actrita Cristina Deleanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Mircea Albulescu murit, #actor Mircea Albulescu murit , #morti
Comentarii
Poza irukandji2
irukandji2
rank 2
D-zeu sa-l odihneasca.
Poza Flying_Dutchman
Flying_Dutchman
rank 1