A murit Radu Beligan

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 13:42
29981 citiri
A murit Radu Beligan
Foto: Arhiva Hepta.ro

Actorul Radu Beligan a murit, miercuri, la varsta de 97 de ani.

Maestrul s-a stins din viata la Spitalul Elias din Capitala.

"Maestrul Radu Beligan, in varsta de 97 de ani, a fost internat in Spitalul de Urgenta Elias vineri, la ora 13.00, in sectia de Terapie Intensiva, in stare de degradare biologica progresiva, in contextul varstei. Pe perioada internarii, a beneficiat de monitorizare stricta a functiilor vitale si a confortului fizic si psihic adecvate. A decedat miercuri, la ora 13.00, in urma unui stop cardio-respirator ireversibil", a spus, pentru News.ro, Dana Safta.

Radu Beligan s-a nascut in 14 decembrie 1918, la Galbeni, in judetul Bacau. A fost discipol al actritei Lucia Sturdza Bulandra si al scriitorului Eugen Ionescu.

In cele peste 7 decenii de activitate a interpretat roluri celebre din dramaturgia romana si universala, fiind considerat unul dintre "generalii teatrului romanesc".

In decembrie 2013 a fost inclus in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor care continua sa interpreteze roluri pe scena unui teatru.

Din 2004 este membru de onoare al Academiei Romane, iar in martie 2011 a primit o stea pe Walk of Fame Bucuresti.

A detinut functia de director al Teatrului de Comedie din Bucuresti (1961 - 1969) si director al Teatrului National Bucuresti (1969 - 1990). In perioada 1969-1989 a fost membru al Comitetului Central (CC) al Partidului Comunist Roman (PCR), dar si deputat al Marii Adunari Nationale (MAN) intre anii 1961 - 1975.

De-a lungul carierei sale indelungate a primit numeroase decoratii, printre care Ordinul "Serviciul Credincios" in grad de Mare Ofiter si Ordinul National al Legiunii de Onoare in grad de Ofiter, din partea Frantei.

Anul trecut, in noiembrie, Radu Beligan a fost internat de urgenta la Spitalul Elias pentru o infectie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Radu Beligan murit , #morti