A murit Sebastian Papaiani

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 09:37
71503 citiri
A murit Sebastian Papaiani
Foto: captura Youtube

Actorul Sebastian Papaiani a murit, marti dimineata, la varsta de 80 de ani.

Artistul a murit in locuinta sa din Bucuresti. Fusese internat intr-o clinica dupa un atac vascular cerebral, dar a revenit acasa pentru recuperare.

Sebastian Papaiani a jucat in zeci de filme si piese de teatru. Printre cele mai cunoscute se numara "Brigada Diverse intra in actiune", in care l-a interpretat pe celebrul plutonier Capsuna, "BD, la munte si la mare", "Toate panzele sus", "Pacala", "Fram" sau "Nea Marin miliardar".

Pe 13 decembrie 2002, Sebastian Papaiani a fost decorat cu Ordinul national Serviciul Credincios in grad de Cavaler, "pentru devotamentul si harul artistic puse in slujba teatrului romanesc, cu prilejul implinirii unui veac si jumatate de existenta a Teatrului National din Bucuresti".

Reactii dupa moartea actorului

"L-am cunoscut si am jucat impreuna cu dansul. Va rog sa ma credeti ca sunt emotionata, cred ca imi creste si tensiunea. Imi este frica sa deschid televizorul, ma gandesc cine a mai murit. Eram in admiratia lui. In viata de toate zilele, un om cu atata umor, canta foarte frumos. Condoleante sotiei, familiei", a declarat Florina Cercel la B1 TV.

"Imi promit mie insumi ca o sa gasesc timpul necesar sa scriu toate povestile lor, toate zicerile lor ca au fost niste iluminati. Au fost niste minti luminate. Papaiani era ca un vulcan prietenos. Era ca un vulcan ca temperament, dar fierbinte. Nu puteai sa nu te indragostesti de el. Era umor de sus pana jos si cand il durea foarte tare. Si in situatiile neplacute tot cu umorul trata situatia", a declarat Mircea Diaconu la B1 TV.

"Eu am crezut pana adineauri ca este o gluma proasta, ca nu se stie sigur daca Sebastian Papaiani s-a prapadit sau nu. Daca e adevarat, este pentru noi colegii de clasa, de an, o lovitura fara margini. Cea mai puternica, pentru ca era omul cel mai apropiat de noi, pentru ca am crescut impreuna ca actori si ne-am maturizat impreuna. Nu imi vine sa cred. Este cea mai mare lovitura pe care am primit-o pana acum", a transmis Rodica Popescu Bitanescu, la B1 TV.

"E cumplit. E cumplit ce se intampla. Dispar actori mari, care ne-au insotit, cu care ne-am obisnuit in casa, sa ii vedem la televizor in filme care ani de zile au adus bucuria in sufletul romanilor. Ma tot gandesc ce urmeaza? Cine o sa ne faca sa mai zambim. A fost o jumatate de an infernala.

El in ultima perioada a fost destul de bolnav. A fost vreo luna la Spitalul Universitar si tot personalul de acolo vorbea la modul placut despre el. A fost unul dintre actorii care si-au aratat mahnirea, pentru ca suntem o categorie de oameni care a fost asezata la periferia interesului celor care ne conduc", a declarat Alexandru Arsinel, la Antena 3.

Printre cei care au tinut in permanenta legatura cu familia actorului pentru a afla cum se mai simte Papaiani a fost si Ion Dichiseanu.

"E o veste cum nu se poate mai trista. Eu am fost la spital in prima zi in care i-a fost rau. Am tinut legatura cu sotia lui, cu Marcela. Stiam doar cum evolueaza. A stat doua luni in spital si apoi la recuperare", a spus Ion Dichiseanu, la Antena 3.

Moartea lui Sebastian Papaiani vine la doar o zi dupa decesul lui Ioan Gyuri Pascu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Sebastian Papaiani a murit, #actorul Sebastian Papaiani murit, #actorul Sebastian Papaiani a murit , #morti