Academicianul Solomon Marcus, inmormantat cu onoruri militare, duminica

Vineri, 18 Martie 2016, ora 13:32
2783 citiri
Academicianul Solomon Marcus, inmormantat cu onoruri militare, duminica
Foto: Academia Romana

Academicianul Solomon Marcus va fi inmormantat cu onoruri militare, duminica, la Cimitirul Filantropia din Capitala, iar membrii Academiei Romane vor fi prezenti la ceremonie, a declarat reprezentantul Academiei Romane.

"Inmormantarea va avea loc duminica, la ora 12.00, la Cimitirul Filantropia din Bucuresti", a declarat Carmen Dobre, reprezentant al Academiei Romane, pentru agentia de presa News.ro. Aceasta a adaugat ca Solomon Marcus va fi inmormantat cu garda de onoare, asigurata de Garnizoana Bucuresti.

"Vor fi prezenti la ceremonie presedintele Academiei, Ionel Valentin Vlad, si membri ai prezidiului", a mai afirmat reprezentantul institutiei.

Academicianul Solomon Marcus, matematician, a incetat din viata joi, la Institutul C.C. Iliescu din Capitala.

Membru titular al Academiei Romaniei, Solomon Marcus s-a nascut pe 1 martie 1925, la Bacau.

Academicianul a publicat peste 50 de volume si 400 de articole stiintifice, in domenii diverse, precum analiza matematica, informatica teoretica, semiotica si stiinte socio-umane.

A urmat cursurile Facultatii de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti si a obtinut ulterior titlurile stiintifice de doctor in matematica si doctor docent. A predat la Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti si este autor a numeroase studii interdisciplinare de carti privind utilizarea matematicii in lingvistica, in analiza teatrala, in stiintele naturale si sociale.

Numele academicianului Solomon Marcus este citat in marile enciclopedii internationale, precum Brockhaus, Enciclopedia Italiana, Enciclopedia Universalis, in enciclopedii internationale de matematica, informatica, cibernetica, lingvistica, semiotica si literatura.

A fost invitat ca raportor in sedinta plenara la peste 100 de intalniri internationale. Vreme de 10 ani a fost Vicepresedinte al Asociatiei Internationale de Semiotica (1989-1999). Este doctor Honoris Causa al universitatilor din Bacau, Constanta, Timisoara, Craiova, Petrosani.

In decembrie 2015, Presedintia Romaniei i-a acordat Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Comandor.

A fost tradus in mai multe limbi straine si a publicat 50 de volume in Romania si aproximativ 400 de articole in reviste stiintifice sau de specialitate.

Solomon Marcus a devenit din 1993 membru corespondent al Academiei Romane, iar in 2001 a fost ales membru titular al institutiei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Solomon Marcus inmormantat, #Solomon Marcus inmormantare , #morti