Actorul Mihai Fotino a murit

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 16:28
16164 citiri
Actorul Mihai Fotino a murit

Indragitul actor Mihai Fotino a incetat, luni, din viata la varsta de 83 de ani.

Misu Fotino s-a stins din viata la Spitalul Elias din Capitala, dupa o grea suferinta, informeaza B1TV.

"Maestrul Mihai Fotino (Misu Fotino) a incetat din viata, in cursul zilei de azi, la varsta de 83 de ani. In cei peste 50 de ani petrecuti pe scena Teatrului National 'I. L. Caragiale' din Bucuresti, artistul a dat viata unor personaje memorabile. Iti multumim, Maestre!", se arata si intr-un mesaj publicat de TNB pe pagina oficiala de Facebook.

Nascut in Bucuresti, in data de 14 septembrie 1930, maestrul Mihai Fotino a fost unul dintre marii actori romani, avand o bogata experienta in teatru si cinematografie de mai bine de 77 de ani.

Misu Fotino a debutat la varsta de 6 ani, in piesa de teatru "Coloniale". Din 1952, a jucat la Teatrul Dramatic din Brasov, unde a fost remarcat de marele regizor Sica Alexandrescu, care l-a adus in Capitala, la Teatrul National "I.L. Caragiale".

In 2006, Misu Fotino a fost premiat pentru intreaga activitate la cea de-a XIV-a editie a Galei Premiilor UNITER.

De asemenea, a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) "pentru merite deosebite in domeniul artei dramatice", iar in februarie 2004 a primit Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, categoria D - "Arta Spectacolului", "in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului".

"Nea Misu Fotino ne-a parasit, dar cursul vietii e normal. L-am iubit foarte mult. A fost si ramane un actor mare, care mai are o calitate - este din familie de actori (...) Ne stim de la radio, il stiu din Brasov, avea o casa acolo. Il stiu de cand eram copil, de la 'Unda vesela'. Avea spirit ludic, era jucaus, a fost un om talentat. Moartea urmeaza vietii, dar e un soc cand vine. Dumnezeu sa il odihneasca", a declarat Florin Zamfirescu la B1TV.

"Este o lovitura naprasnica, ne leaga foarte multe", a spus si Ileana Stana Ionescu la B1TV. "Sunt ravasita total, cu toate ca e un lucru al firii, cu toate ca toti facem pasul asta, dar nu ma impac cu ideea, mai ales ca omul asta era pentru mine un foarte bun prieten", a comentat cunoscuta actrita oftand.

Si Alexandru Arsinel si-a exprimat regretele. "Misu a disparut intr-o zi si ne-a facut sa ne para rau ca nu-l mai putem urmari in direct, cu toate ca si in televiziune, in cinematografie, au ramas multe indignari si multe amintiri legate de nea Misu. Cu totii am regretat ca nu am mai reusit sa il mai avem atat ca spectator, cat si pe scena. Noi, colegii care am evoluat pe scena langa el, stim ca era un partener exceptional. Nu trada niciodata colegii", a declarat Alexandru Arsinel la Romania TV.

Oana Pellea a postat pe Facebook: "Misu Fotino... parte din istoria teatrului romanesc! Mi-a fost foarte drag. Am avut privilegiul de a juca impreuna. Un domn. Un mare si distins artist. Un om Bun, generos si un spirit frumos. Dumnezeu sa te odihneasca!".

Mult mai rezervata a fost Tamara Buciuceanu Botez. "Dumnezeu sa-l ierte. Nu-mi place sa vorbesc mai mult, am spus ce am avut de spus", a declarat aceasta la Romania TV.

"Misu Fotino a existat in mai multe personaje care erau numai talent. M-am intalnit cu el in mai multe filme, dar am avut si dialoguri cu el la televiziune, comice. (...) Era un bulgare de talent", a comentat cu voce termurata Sebastian Papaiani la postul Realitatea TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mihai Fotino murit, #Misu Fotino murit , #morti