Amenda data de ITM Teleorman spitalului unde a murit o asistenta: 1.500 de lei

Vineri, 09 Noiembrie 2018, ora 21:05
4456 citiri
Amenda data de ITM Teleorman spitalului unde a murit o asistenta: 1.500 de lei

Spitalul Zimnicea, unde o asistenta a murit dupa ce a facut un accident vascular la serviciu, a fost amendat cu 1.500 de lei de catre ITM Teleorman, pentru nemarcarea orelor lucrate si turele de 12 ore care nu erau urmate de o zi de odihna.

Controlul ITM Teleorman a inceput la spitalul din Zimnicea dupa ce unei asistente i s-a facut rau dupa programul de lucru la Spitalul Zimnicea si a murit apoi la Spitalul de Neurologie si Boli Neurovasculare din Bucuresti.

O asistenta medicala a murit dupa ce a intrat in coma la finalul turei de noapte

Directorul ITM Teleorman, Emil Ciobanu, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX ca ancheta la Spitalul Zimnicea a fost focalizata pe respectarea conditiilor de lucru si pe respectarea programului de munca.

Potrivit concluziilor ITM Teleorman, inspectorii de munca au verificat respectarea prevederilor legale privind timpul de lucru, respectarea clauzelor contractului individual de munca, a repausului zilnic si saptamanal, precum si a respectarii prevederilor Regulamentului Intern.

In urma anchetei s-a stabilit ca ora de incepere a activitatii si cea de sfarsit nu a fost mereu evidentiata de catre angajati.

De asemenea, angajatii au facut in perioada verificata multe ture de 12 ore munca / 12 ore odihna, in conditiile in care sunt recomandate turele de 12 ore munca / 24 ore odihna.

"In urma verificarilor efectuate prin sondaj, a rezultat faptul ca au fost angajati carora nu li s-a asigurat repausul saptamanal obligatoriu de 48 de ore consecutive. In urma controlului, ITM Teleorman a dispus opt masuri cu termene ferme de intrare in legalitate, au fost aplicate doua avertismente si o amenda contraventionala in cuantum de 1.500 de lei", arata ITM.

In ceea ce priveste decesul asistentei, cercetarile continua.

Carmen Vatafu a fost internata, de pe data de 30 octombrie, in coma profunda la Institutul de Neurologie si Boli Neurovasculare din Bucuresti.

Dupa o noapte intreaga de serviciu, asistenta medicala s-a plans de dureri puternice de cap si de faptul ca nu mai vede bine cu unul dintre ochi. Colegii femeii declarau ca ambulanta a fost chemata foarte tarziu, astfel ca starea femeii s-a agravat. Asistenta a fost dusa apoi la Institutul de Neurologie si Boli Neurovasculare din Bucuresti, unde a si murit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#spital Zimnicea murit asistenta amenda ITM , #morti