Angela Gheorghiu si Felicia Filip, un ultim omagiu pianistei Mihaela Ursuleasa

Joi, 09 August 2012, ora 21:12
3982 citiri
Angela Gheorghiu si Felicia Filip, un ultim omagiu pianistei Mihaela Ursuleasa
Foto: ziarelive.ro

Trupul neinsufletit al pianistei Mihaela Ursuleasa a fost depus joi, in jurul orei 10.45, in foaierul Ateneului Roman din Bucuresti, unde admiratorii ii pot aduce un ultim omagiu. Printre acestia s-au numarat si sopranele Angela Gheorghiu si Felicia Filip.

"Mihaela Ursuleasa - o prietena, o colega, un artist, un om exceptional. Muzicalitatea, genialitatea, frumusetea si zambetul ei umpleau sufletele de bucurie si implinire. O lume intreaga o plange! Sunt cu tot sufletul langa fetita si mama ei! Dumnezeu s-o odihneasca!", a declarat soprana Angela Gheorghiu.

De asemenea, o coroana din partea sopranei Angela Gheorghiu a fost depusa langa sicriul pianistei Mihaela Ursuleasa. "Mihaela mea, oriunde te-ai afla, oamenii si ingerii te iubesc", este mesajul sopranei de pe coroana depusa langa sicriul Mihaelei Ursuleasa.

Concert in memoria pianistei

Corul Accoustic, dirijat de Daniel Jinga, a sustinut, de la ora 14.00, un concert de peste o jumatate de ora cu muzica sacra, romaneasca si internationala, in memoria pianistei Mihaela Ursuleasa.

"Eram toti foarte mandri de ea", a spus Daniel Jinga, precizand ca membrii corului nu o cunosteau personal pe Mihaela Ursuleasa, care era de mai mult timp plecata din tara, dar i-au adus acest omagiu la solicitarea sopranei Angela Gheorghiu.

Totodata, joi, la Ateneul Roman, au fost prezenti soprana Felicia Filip si sotul ei, Cristian Mihailescu.

Dupa concert, Felicia Filip le-a declarat, printre lacrimi, jurnalistilor: "Artisti mari ca Mihaela Ursuleasa nu ne parasesc niciodata. Ei raman in noi, prin creatiile lor si prin amintiri. Am cunoscut-o cand de-abia atingea sau nici macar nu atingea pedalele pianului. Atat de mica, dar atat de mare. Este o invingatoare, fiindca si-a depasit statutul de copil-minune si a devenit minunea pianistica Mihaela Ursuleasa, cea care spuneam ca este cu noi, nu a plecat, nu ne-a parasit".

Pe langa Felicia Filip si Angela Gheorghiu, printre persoanele care au venit sa ii aduca un ultim omagiu pianistei Mihaela Ursuleasa s-au numarat Nicolae Licaret, directorul artistic al Filarmonicii "George Enescu", Victor Opaschi, secretar de stat in Ministerul Culturii, violonistul Alexandru Tomescu, muzicologul Viorel Cosma, Mihai Constantinescu, directorul Artexim, agentia de concerte si impresariat care organizeaza Festivalul "George Enescu", Maria Magdalena Voicu, vaduva violonistului Ion Voicu, Irina Cajal, subsecretar general la Ministerul Culturii, si actrita Rodica Mandache.

Totodata, au fost trimise coroane de flori din partea Administratiei Prezidentiale, Ministerului Culturii, conducerii Radio Romania si Primariei Brasov. O coroana, cu mesajul "Cu dragoste, pentru geniul si frumusetea ta", a fost trimisa de Didier de Cottignies si Orchestre de Paris.

La Ateneul Roman au venit si mama pianistei, Agripina, si fetita ei, Stefanie, in varsta de sapte ani. Mama artistei a vorbit cu jurnalistii despre fetita Mihaelei Ursuleasa, care va locui in continuare la Viena. Ea a spus ca fetita are ureche muzicala buna si este buna si la balet si va urma o scoala foarte buna din Viena, din dorinta mamei ei.

"Ea stie ca mama ei este in ceruri si nu in sicriu", a spus Agripina Ursuleasa, mentionand ca fetita s-a asezat la pianul mamei ei si a spus: "Mami, eu voi face pian". De altfel, Stefanie urma sa ia cursuri de pian incepand de la toamna.

Mihaela Ursuleasa, pianista care a murit la 33 de ani, la Viena

Sicriul cu trupul neinsufletit al Mihaelei Ursuleasa va ramane la Ateneul Roman pana in jurul orei 19.00, dupa care va fi depus la capela cimitirului Bellu, unde pianista va fi inmormantata vineri, la ora 9.30. Pianista va fi inmormantata intr-un loc de veci care apartine familiei sale.

Pianista Mihaela Ursuleasa a fost gasita decedata in apartamentul ei din Viena de impresara sa, Andreea Butucariu. Ursuleasa, care avea 33 de ani, se stabilise la Viena de foarte multi ani, unde locuia cu mama ei si fetita sa. Autoritatile vieneze au indicat drept cauza probabila a mortii pianistei - care era cetatean austriac de foarte multi ani - o comotie cerebrala.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ultim omagiu Mihaela Ursuleasa, #Mihaela Ursuleasa depusa Ateneul Roman, #Mihaela Ursuleasa murit, #inmormantare Mihaela Ursuleasa , #morti